vito e-cell

Descopera prima furgoneta cu taxe de poluare zero!

Autor: Hitechpedia Guru   |   
Data: 03.08.2010   |   
0 comentarii

Azi dimineata am citit in presa ca in scurt timp, pretul motorinei ar putea atinge o valoare de 6,6 lei pe litru. E lesne de inteles de ce: pretul barilului de petrol este in crestere, criza financiara, instabilitatea economica, TVA de 24%, precum si multe alte cauze care umfla valoarea motorinei spre disperarea tuturor celor care conduc/gestioneaza parcuri de masini cu motoare diesel.

 

Numai cand te gandesti la firmele de curierat care isi desfasoara activitatea in Romania, iti dai seama de amploarea pe care ar putea sa o ia o asemenea masura. Vestea buna este ca Mercedes-Benz a facut deja un pas decisiv pentru reducerea unor fenomene financiare nedorite, pentru vehiculele de marfa. Mai exact a dat unda verde la productia modelului de furgonete electrice Vito E-Cell. Deocamdata, intr-o editie limitata de 100 de exemplare pana la sfarsitul acestui an, urmand ca in 2011 sa fie fabricate alte 2.000 de unitati.

 

Sistemul de management al bateriilor gestioneaza 16 module cu un total de 192 de celule electrice si o capacitate de 360kWh. Cu o incarcatura de 900 de kilograme, Mercedes-Benz Vito E-Cell poate rula pe o distanta maxima de 130 km, fara nici cea mai mica poluare fonica sau a aerului. Altfel spus, zero emisii si, respectiv, zero taxe de poluare.

 

Conceputa pentru transportul urban de marfuri, aceasta versiune a furgonetei Vito cu ampatament lung pune Mercedes-Benz pe primul loc in optiunile celor care doresc sa taie cheltuielile de combustibili fosili, in favoarea motoarelor electrice. Totusi, in Romania un astfel de model ar ingreuna mult activitatea companiilor de curierat, tocmai din lipsa punctelor de alimentare cu energie electrica, dar si a duratei foarte mari de timp necesar incarcarii bateriilor.

 

Comentariul tau

Email-ul tau nu va fi publicat. Numele si email-ul sunt obligatorii.

trimite