Descopera primul ceas din lume cu pozitionare GPS si alimentare solara

Autor: Hitechpedia   |   
Data: 07.03.2012   |   
0 comentarii

P1_‰æ‘œ_TFLuna martie a adus impreuna cu zilele frumoase de primavara si o premiera neasteptata, din Tara Soarelui Rasare. E vorba despre Seiko Astron, primul ceas din lume cu pozitionare GPS si alimentare solara.

 

Ceasuri de mana cu alimentare solara au mai aparut pana acum, insa intr-o forma mai mult sau mai putin hibrid. Noua aparitie Seiko, insa, e alimentata 100% cu energie fotovoltaica, astfel incat nu mai ai nevoie de niciun fel de baterii care sa-ti dea ora exacta.

 

Un alt element de noutate este sistemul de pozitionare prin satelit. Pentru a fi activ este nevoie de sincronizarea a cel putin patru sateliti diferiti. Rezultatul, insa, merita din plin efortul: pe langa faptul ca sistemul GPS integrat te ajuta sa fii gasit oriunde pe glob, ceasul se sincronizeaza cu maxima precizie la ora exacta din locul unde te afli, fara niciun fel de interventie din partea ta.

 

Ingeniosul Seiko Astron va fi disponibil pe piata internationala cu incepere din luna septembrie a acestui an. Gama de preturi variaza in functie de solicitarile de personalizare a fiecarui exemplar in parte, de la 143.300 la 197.680 de euro.

Comentariul tau

Email-ul tau nu va fi publicat. Numele si email-ul sunt obligatorii.

trimite