sunflower

Despre mediu, multifunctional

Autor: Hitechpedia Guru   |   
Data: 24.11.2010   |   
0 comentarii

Obiectul din imagine este o cutie pentru mancarea de pranz. Ceva mai pretentioasa decat o banala caserola si mai desteapta decat un robot de bucatarie obisnuit. Cel putin asta si-a dorit Edita Barabas, o anonima cu pretentii de designer industrial care si-a proiectat ideea de undeva, departe de centrul nostru de interes.

 

Obiectul din imagine este multifunctional. Iti pastreaza mancarea calda, pentru masa ta de pranz. Sau o tine la rece. Sau iti incalzeste ciorba si felul doi, in timp ce-ti tine inghetata preferata la rece, pentru desert. Este electrocasnic, util si eco-friendly, in acelasi timp. Daca nu stii sa gatesti, acest obiect e mama, tata si soacra deopotriva. Bineinteles, in sens figurat si doar din considerente gurmando-ecologice.

 

In ciuda multiplelor functii pe care le indeplineste, obiectul din imagine are toate sansele sa fie un dezastru comercial in programele de teleshopping. Il cheama Sunflower. Banal. Cantitatile de mancare pe care le incalzeste/raceste sunt prea mici pentru un pranz ciorbo-tocanitar complet si autentic romanesc. In loc de priza, bateria lui Sunflower se incarca direct de la soare, printr-un panou fotovoltaic incorporat.

 

Contrar tuturor aceste valente negative pentru gospodinele din Romania, aparitia unei caserole hi-tech precum Sunflower denota o nevoie pe care o resimtim cu totii. Tot mai des. Mai exact, necesitatea de a tine cat mai departe stecherul de priza si pompa de benzina. Pentru unii din considerente economice. Pentru altii din considerente ecologice. Multifunctionalitatea in raport cu responsabilitatea fiecaruia fata de resurse si mediul inconjurator este un sport care ne poate antrena inteligent intr-o directie pozitiva, altfel decat ne asteptam si totodata pe termen lung.

 

Pana sa ni se raceasca ciorba, ne saracesc ideile si dorintele pentru o viata mai buna. Incet-incet ni se duc si resursele de care mai dispunem. Pentru ca ne-am obisnuit sa cheltuim in loc sa investim. Dincolo de utilitatea unor gadgeturi electrocasnice, obiecte precum Sunflower ne arata ca, daca avem un dram de imaginatie si putin mai multa vointa, lucrurile de care avem nevoie pot fi reinventate. De aceasta data, intr-o forma mai responsabila fata de mediul inconjurator si, cel mai important, fata de noi insine.

 

Comentariul tau

Email-ul tau nu va fi publicat. Numele si email-ul sunt obligatorii.

trimite