poza1

Diagnostice exacte si vieti salvate in inima Amazonului

Autor: Hitechpedia   |   
Data: 17.10.2012   |   
0 comentarii

Cand suferi de vreo boala sau vrei doar sa-ti faci analizele, gasesti oricand o clinica la care te poti programa. Pentru oamenii care locuiesc foarte departe de orase, aceeasi situatie este, de cele mai multe ori, foarte greu de rezolvat.

Iata de ce o echipa de medici condusa de cardiologul Miguel Ronderos, de la Fundacion Cardioinfantil of Bogota au ajuns pana in mijlocul Amazonului unde au consultat 305 de tineri indigeni suspectati ca ar suferi de boli cardiace, folosind aparatura de diagnosticare cu ultrasunete, de ultima ora.

Pentru aceasta operatiune, care a avut loc in luna martie, medicii au folosit un aparat Siemens ACUSON Cypress, pe care l-au instalat in spitalul San Rafael din Leticia, un mic sat portuar de pe malul Amazonului. Rezultatul expeditiei a fost unul foarte bun: patru copii au fost adusi la Bogota, unde au fost supusi unor interventii chirurgicale cardiace care le-au salvat viata.

Cantarind numai 8 kilograme si ocupand la fel de mult spatiu ca si o servieta, ACUSON Cypress este unul dintre cele mai avansate dispozitive medicale portabile cu ultrasunete, extrem de util doctorului Ronderos, care, inainte de aceasta expeditie, a vizitat mai multe triburi de-a lungul Amazonului, transportand aparatul intr-o simpla canoe.

Cel mai dramatic caz decoperit in Leticia a fost cel al unei fetite de numai 11 ani din tribul Ticuna, care s-a nascut cu o singura valva cardiaca atrioventriculara. Decesul copilului ar fi fost iminenta, data fiind cianoza cu care a fost diagnosticat. In schimb, ea a fost transportata imediat, cu alti trei copii, la Fundacion Cardioinfantil din Bogota, pe banii spitalului si cei donati de catre pacientii instariti.

Comentariul tau

Email-ul tau nu va fi publicat. Numele si email-ul sunt obligatorii.

trimite