Diagnostice la minut cu Acuson P10

Autor: Hitechpedia Guru   |   
Data: 10.05.2010   |   
1 comentarii

Acuson P1Relatia dintre medicii echipajelor de salvare si pacienti n-a fost dintotdeauna cea mai fericita, in Romania. Fie autospeciala de salvare intarzie, fie pacientul nu mai are nevoie de ea. Fie niste batrane se chinuie sa indese o hartie de 50 de lei in buzunarul medicului in vreme ce acesta incearca o resuscitare, fie medicii sunt corupti pentru ca au ”primit”. Iata doar cateva dintre motivele pentru care Salvarea la romani are iz de rau necesar.

 

Din fericire, motivele… sa le zicem… negative se opresc aici. Vigilenta echipajelor de Salvare a crescut exponential in ultimii ani. Constransi de numarul mare de urgente, medicii s-au obisnuit deja sa se raporteze aproape instantaneu la fiecare caz in parte. Si, unul dintre cele mai importante lucruri, dotarile tehnice dedicate echipajelor de Salvare sunt printre cele mai moderne.

 

Iata ca in ultimul an rolul Salvarii nu mai este acela de a transporta pacientii catre spital, ci de a furniza si informatiile necesare despre starea de sanatate a pacientului catre medicii din sectia de Urgente a institutiei sanitare. Aici apare o intrebare: cand medicii de pe Salvare vor avea capacitatea de a stabili diagnostice? Raspunsul, mai mult sau mai putin inedit, este simplu: oricand!

 

Un puternic argument in acest sens se numeste Acuson P10 si reprezinta cel mai mic dispozitiv portabil de diagnosticare cu ultrasunete dezvoltat de Siemens Healthcare. Vineri l-am tinut in mana si pot spune ca am ramas placut surprins de ceea ce poate face. Practic, un medic poate diagnostica pacientul pe loc, cu Acuson P10, iar informatiile preluate sunt stocate pe un card de memorie identic cu cel pentru un aparat de fotografiat. Nu e de ajuns! Acuson P10 are chiar si o tastatura Qwerty pentru completarea rapida a datelor despre pacient. Inca nu trimite sms-uri, insa e de asteptat ca un astfel de dispozitiv sa poata fi incorporat si intr-un telefon mobil. Tehnologia exista!

Comentarii

Tweets that mention Diagnostice la minut cu Acuson P10 « HitechPedia -- Topsy.com

[...] This post was mentioned on Twitter by Andrei Rizescu. Andrei Rizescu said: Diagnostice la minut cu Acuson P10 – http://www.hitechpedia.ro/diagnostice-la-minut-cu-acuson-p10/1379.html [...]

10.05.2010

Comentariul tau

Email-ul tau nu va fi publicat. Numele si email-ul sunt obligatorii.

trimite