Din 2011, Porsche Panamera va avea motorizare hibrid

Autor: Hitechpedia Guru   |   
Data: 30.07.2010   |   
0 comentarii

2010_07_30_Panamera HybridDe fiecare data cand trec pe langa o benzinarie, ma gandesc cu groaza la ziua cand ne vom putea incarca masinile hibrid cu electricitate de la prize publice, in regim Fill&Go. Fie in drum spre mare, fie inainte de vreo aventura montana, ori pur si simplu pentru ca erai pe drojdie si trebuie sa-ti bagi masina in priza. 5 minute? 30? Doua ora? Imagineaza-ti numai ce fantezii erotice cu conotatii materne ar exprima romanii enervati la culme ca puiul refrigerat li se coace in portbagaj, in timp ce asteapta la niste cozi interminabile sa-si incarce hibrizii cu volan, la fiecare inceput de weekend.

 

La asemenea vremuri, Loganul va fi piesa de colectie pentru conservatorii cu buzunare stramte, in timp ce SUV-uri cu propulsoare V8 – masini de weekend pentru nostalgici cu dare de mana. EV-uri (EV = Electric Vehicle) vor umple trendy intersectiile Capitalei, iar bolizii hibrid vor face din high-life o inedita definitie a bunului simt rutier de Bucuresti.

 

 

Intr-un asemenea context isi va face aparitia pe strazile Romaniei si Porsche Panamera Hybrid. Reprezentantii brandului german au decis ca noua lor limuzina sa urmeze calea de succes a lui Cayenne, oferind o versiune cu motorizare partial pe benzina, completate de propulsoare electrice.

 

Panamera va primi configuratia eco-friendly testata de Porsche pe SUV-ul din portofoliu: un propulsor V6 de 3.0 litri si 329 CP, supraalimentat si completat de un motoras electric de numai 46 CP. In total 375 CP de care vei putea beneficia doar la drumuri mai lungi. Asta pentru ca in oras, motorul electric va pune in miscare limuzina de 1,8 tone cat timp il tine bateria Li-Ion din dotare. Eficient? Vom vedea din 2011, cand Porsche va lansa oficial versiunea hibrid a lui Panamera.

Comentariul tau

Email-ul tau nu va fi publicat. Numele si email-ul sunt obligatorii.

trimite