Din aprilie, Mitsubishi i-MiEV va fi disponibil si in Romania

Autor: Hitechpedia   |   
Data: 18.01.2011   |   
1 comentarii

2011_01_18 mitsubishi imievAnuntat cu surle si trambite anul trecut, la Paris Motor Show, Mitsubishi i-MiEV (prescurtare de la Mitsubishi Innovative Electric Vehicle) a ajuns deja in showroom-urile producatorului nipon, din 15 state europene. Doritorii de transport urban pe patru roti gata sa-si sacrifice caii putere in favoarea unei masini care nu consuma benzina, pot cumpara deja un i-MiEV din Germania, Austria, Belgia, Danemarca, Irlanda, Franta, Italia, Olanda, Polonia, Spania, Portugalia, Norvegia, Suedia, Marea Britanie si Elvetia.

 

Romanii afectati de cresterea pretului la combustibilii fosili vor trebui sa mai rabde pana in luna aprilie, cand Mitsubishi va aduce i-MiEV si in tara noastra. Chiar daca nu atinge performantele unei masini pe benzina, i-MiEV ar putea fi solutia salvatoare pentru soferii care s-au saturat sa-si plateasca benzina in monede, ca semn de protest fata de scumpirile recente din benzinarii.

 

La capitolul performante, i-MiEV n-o sa te scoata campion pe Magheru, intre doua semafoare, dar nici n-o sa te faca de ras in Bucuresti. Motorul electric e suficient de performant cat sa te avanti prin cu 130 km/h, desi nu-ti recomandam astfel de experimente in oras. Autonomia bateriilor e in functie de ceea ce iti alegi pentru masina ta. Astfel, daca iti iei baterii Li-Ion de 16 kw-h, i-MiEV te tine vreo 130 km. Cu pachetul de baterii de 20 kw-h, are o autonomie de 160 km.

 

Potrivit constructorului nipon, masina se incarca de la o sursa de 220 de volti in 30 de minute, atunci cand vrei o alimentare rapida. Pentru o incarcare completa, dureaza sapte ore. Acest lucru s-ar putea dovedi o problema serioasa pentru publicul roman amator de transport ecologic, intrucat i-MiEV, prima masina 100% electrica adusa in Romania, nu beneficiaza deocamdata si de o infrastructura cu puncte de alimentare dedicate vehiculelor de acest gen. Cu alte cuvinte, fiecare isi va incarca masina cum poate.

Comentarii

Mitsubishi i-MiEV, în aprilie în România » DanDragomir.biz: stiri online

[...] tocmail l-am lăudat, Mitsubishi i-MiEV, va ajunge în România în aprilie, spun oamenii de la Hitechpedia. Sigur, nu atinge performanţele unei maşini pe benzină și nici n-o să te ajute la curse, dar [...]

19.01.2011

Comentariul tau

Email-ul tau nu va fi publicat. Numele si email-ul sunt obligatorii.

trimite