Direct din viitor: Saloane de operatii hibrid pentru interventiile chirurgicale dificile

Autor: Hitechpedia   |   
Data: 04.02.2010   |   
0 comentarii

2010_02_04_Sali de operatie hibridPentru un simplu pacient, salonul de operatii e departe de a putea fi perceput drept un mediu prea agreabil. Daca ai fost trimis intr-un astfel de salon, in mod sigur ai nevoie de o interventie chirurgicala – ceea ce pentru multi reprezina un gand infricosator. Totusi, saloanele de operatii pot deveni medii prietenoase care, prin aparatura medicala aferenta, sa furnizeze toate datele necesare unei interventii chirurgicale rapide, executate perfect si cu o recuperare postoperatorie cat mai optima, intr-un timp extrem de scurt.

 

Bun venit in lumea saloanelor de operatii hibrid dezvoltate de Siemens. Deosebirea principala dintre aceste saloane si cele obisnuite consta in dispozitivele de analize care pot fi puse in functiune imediat, precum si sistemele avansate de prelucrare a datelor medicale in timp real.

 

Acest concept a fost pus in functiune pentru prima data in spitalul Immerstadt din orasul german Oberallgau, in 2008. Dotat cu aparatura medicala de ultima ora de la Siemens, incluzand aici si un sistem Artis Zee, salonul hibrid din spitalul Immerstadt a putut fi folosit imediat pentru interventii de cardiologie, angiologie si chirurgie vasculara.

 

Astazi, in spital functioneaza dispozitive de imagistica extrem de flexibile, precum si tehnologii de foarte mare precizie cu care medicii din Oberallgau au sansa de a efectua interventii chirurgicale devenite acum posibile.

Comentariul tau

Email-ul tau nu va fi publicat. Numele si email-ul sunt obligatorii.

trimite