greenster

E verde. E rapid. eRUF Greenster!

Autor: Hitechpedia Guru   |   
Data: 13.11.2009   |   
3 comentarii

Provocarea de a avea in showroom un bolid ecologic capabil de performante egale cu cele ale unui model Porsche propulsat de combustibili conventionali i-a mobilizat pe preparatorii de la RUF spre a-si reconfirma imaginea de care se bucura in industria auto mondiala.

 

Siemens a acceptat colaborarea cu tunerul german datorita prestigiului celor 70 de ani de experienta in prepararea de bolizi Porsche, RUF lansind de-a lungul timpului masini supersport care seduc atat prin performante remarcabile, cat si prin caroseriile usor de recunoscut.

 

In 1987 RUF si-a cucerit publicul dornic de senzatii tari cu modelul CTR Yellowbird, un bolid bazat pe modelul Porsche 911 din acea vreme si care a ramas cel mai cunoscut model preparat vreodata de RUF.

 

In 2008, inaugurarea noii fabrici din Bahrain, RUF a lansat CTR3, un model modificat dintr-un Porsche 911 Turbo, capabil sa atinga 375km/h si sa atinga 200 km/h in doar 9,6 secunde.

 

Anul acesta, RUF a beneficiat pentru prima data de experienta specialistilor de la Siemens Corporate Technology. Rezultatul? eRUF Greenster, primul bolid 100% electric lansat vreodata de tunerul german.

 

Prezentat in premiera la Salonul Auto de la Geneva, eRUF Greenster este propulsat de un motor electric de 367 CP. In privinta performantor dovedite pe circuit, aceasta motorizare face posibila o viteza maxima de 250 km/h si un sprint de la 0 la 100 km/h in doar 5 secunde. Conform specialistilor RUF, o baterie mai mare permite marirea vitezei maxime la 320 km/h.

 

Un element de noutate pentru prototipul eRUF Greenster este faptul ca motorul electric a permis implementarea unu sistem eDrive orientat catre regenerarea energiei folosite de sofer. Un alt avantaj al acestui sistem consta in timpul scazut de reincarcare a bateriei. Astfel, o sursa de 400 de volti asigura energia necesara motorului in mai putin de o ora!

 

In privinta designului, caroseria Porsche 911 Cabrio pe care a fost construit eRUF Greenster n-a fost ferita de semnatura stilistica a tunerului german. RUF a ales o arcada in partea posterioara fotoliilor din piele, precum si suita de elemente decorative necesara apropierii look-ului Greenster de modelele Porsche Targa foarte in voga in anii ’60.

 

Daca iti doresti un exemplar eRUF Greenster, mai ai de asteptat cateva luni. Tunerul german a decis lansarea sportivei electrice in 2010, intr-o serie limitata. Cum motorizarea a fost ingenios orientata catre performante sportive cu zero emisii, fiecare Greenster va fi vopsit de RUF exlusiv in nuanta de verde vizibila pe conceptul prezentat deja la Geneva.

 

Comentarii

Noul Porsche eRufster va fi testat pe strazile din Munchen si Berlin « HitechPedia

[...] RUF Greenster si eRUF Stormster a venit randul lui Porsche eRufster sa scoata la lumina reflectoarelor cele mai [...]

12.04.2011

Hitechpedia Guru

Facem asa: tu scrii un comment despre cat de utila vezi pt tine o masina 100% electrica in locul uneia pe benzina, iar eu vorbesc cu Mos Craciun sa instaleze cat mai multe surse de alimentare pentru masini electrice, in benzinarii + cate una speciala pentru eRuf Greenster)

19.11.2009

Tatiana Iurco

hmmm… sa-i scriu scrisoare lui Mos Craciun sau joc eRUF Greenster Lotery???

19.11.2009

Comentariul tau

Email-ul tau nu va fi publicat. Numele si email-ul sunt obligatorii.

trimite