ECONOMIE LA SANGE Chinezii au inventat priza care iti decupleaza automat dispozitivele electrice din casa

Autor: Hitechpedia Guru   |   
Data: 22.11.2011   |   
2 comentarii

plugoff socketUita pentru moment de tehnologiile avansate care te ajuta sa monitorizezi secunda cu secunda curentul electric pe care il consumi in apartament. Oricat de atent esti la cifrele indicate la sfarsitul lunii, inevitabilul se intampla cu aceeasi cadenta: consumi. Iar ce consumi, bineinteles, platesti.

 

Pentru chinezii cu idei nastrusnice de la Yanko Design, aceasta problema s-a transformat, rapid, intr-o solutie. Ce-i drept, una inedita. Este vorba despre Eco-Socket, o priza care, atunci cand lipsesti prea mult de acasa, iti decupleaza aparatura electrica de la sursa, printr-o simpla aruncatura de stecar.

 

Ai uitat cuptorul cu microunde in priza? Ti-l propulseaza automat din sursa de curent.  Ai plecat de acasa fara sa scoti fierul de calcat din priza? Nicio problema! Il vei gasi cu stecarul aruncat pe podea. Ai uitat convectorul aprins, cu copilul in casa? Nu se va intampla nimic. Decat poate ca, atunci cand revii in camera micutului, va trebui sa reconectezi aparatul.

 

Secretul consta intr-un senzor destept care detecteaza aparatele electrice si electrocasnice uitate in priza pentru prea mult timp.

 

Probleme apar cand stai ore lungi in fata unui PC si te poti trezi, pe nepusa masa, cu o decuplare automata care iti va face praf sursa. Ori, in cazul in care te uiti la meci, la televizorul tau drag cu ecran plat si te vei vedea nevoit, sa-l bagi inapoi in priza, ori de cate ori aparatul intra in standby.

Comentarii

Ion

sunt multe televizoare presetate sa intre in standby dupa mai multe ori de functionare. Poate ca nu se aplica la toate, dar eu gasesc logica aici

22.11.2011

Cosmin

TV-ul intra in stand-by cand te uiti la meci, deci e aprins?… [...] Lipseste logica!

22.11.2011

Comentariul tau

Email-ul tau nu va fi publicat. Numele si email-ul sunt obligatorii.

trimite