ecosia

Ecosia.org – mai verde decat Google

Autor: Hitechpedia   |   
Data: 13.01.2010   |   
0 comentarii

Protectia mediului inconjurator a devenit o prioritate chiar si pentru dezvoltatorii de motoare de cautare online. Desi este cel mai folosit motor de cautare din lume, Google e departe de a fi unul ecologic, spun redactorii www.itproportal.com. Concurenta vine din partea unor tineri a caror medie de varsta nu depaseste 26 de ani si care au lansat in decembrie 2009 www.ecosia.org – singurul motor de cautare recunoscut de Worldwide Fund for Nature ca fiind cel mai verde din lume.

 

Potrivit autorilor acestui ambitios proiect, fiecare cautare desfasurata pe www.ecosia.org poate salva pana la 2 grame de dioxid de carbon sau 2 metri patrati de padure tropicala. Prin comparatie, itproportal.com mentioneaza faptul ca o singura cautare pe Google elibereaza in aer o cantitate de dioxid de carbon egala cu cea emisa de un bec in 60 de minute.

 

Lansat cu softuri Bing si Yahoo, Ecosia a anuntat deja ca 80% din fondurile rezultate din publicitate vor fi donate catre un proiect de reabilitare a padurilor amazoniene, desfasurat de World Wildlife Fund – WWF.

 

Ti-a placut articolul? Intra pe pagina de Facebook a blogului nostru!

 

Comentariul tau

Email-ul tau nu va fi publicat. Numele si email-ul sunt obligatorii.

trimite