Efectul Green Noise: cum sa urli la priza, ca sa se aprinda LED-ul!

Autor: Hitechpedia Guru   |   
Data: 15.02.2010   |   
0 comentarii

Green Noise to Electricity_micPoluarea fonica poate fi considerata, de multe ori, cauza multor neplaceri pe care le resimtim in fiecare zi. Zgomotul din trafic, sunetele enervante din santiere, decibelii enervanti produsi de vreun vecin care isi renoveaza apartamentul fix in ziua ta de odihna si muzica data foarte tare contribuie frecvent la aparitia starilor de nervozitate.

 

Ceea ce nu stiai este ca zgomotul ar putea fi o sursa inedita pentru producerea de energie electrica. Ideea apartine designerului industrial de origine asiatica Hung-Uei Jou. El a realizat prototipul unui dispozitiv care absoarbe zgomotele din mediul inconjurator si le converteste in curent electric. Principiul e simplu: Asezat pe un trepied detasabil, ineditul Green Noise ‘colecteaza’ zgomotele puternice intr-o incinta acustica in forma conica. Vibratiile rezultate sunt apoi transformate in energie.

 

Green Noise to Electricity_1

 

Potrivit lui Hung-Uei Jou, Green Noise ar putea fi amplasat in aeroporturi, urmand ca zgomotele produse de avioane la decolare si la aterizare sa aprinda LED-urile de marcaj de pe pista.

 

Green Noise to Electricity_2

 

Noi recomandam sa-l monteze in cele mai mari cluburi din lume – pentru efecte de lumini, precum si pe principalele artere din Bucuresti – asigurand, astfel, iluminatul stradal. Alte optiuni ar fi, in ordine, urmatoarele: pe stadioane, la cozile de la administratiile financiare si, bineinteles, cat mai aproape de vecinul cu rabufiniri de harnicie la ore nepotrivite.

Comentariul tau

Email-ul tau nu va fi publicat. Numele si email-ul sunt obligatorii.

trimite