Eficienta prin simplitate: noi suporturi ceramice pentru circuitele electrice

Autor: Hitechpedia   |   
Data: 19.10.2010   |   
0 comentarii

Magnetische Keramik für Trafos verkleinert LeuchtenDe la inovatie pana la economie, miniaturizarea tot mai accentuata a dispozitivelor cu care lucram a devenit o forma de expresie artistica. iPhone si iPad sunt doua exemple actuale. Ce urmeaza? Cu siguranta sisteme care sa ne faca viata si mai usoara. Sisteme care sa ne ajute sa castigam spatiu. Pentru ca inteligenta conduce la evolutie. Iar evolutia inseamna civilizatie. Aceste coordonate pot fi aplicate cu succes si in cazul sistemelor de iluminat. Am inlocuit vechile faruri de la masini cu LEDuri. Am inlocuit vechile becuri de 100W din sufragerie, cu becuri economice. Pana la sfarsitul anului curent, Siemens va avea deja primul prototip al peliculei ceramice cu proprietati magnetice, care va inlocui vechile transformatoare electrice si electronice.

 

Pentru a salva cat mai mult spatiu, componentele circuitelor electrice sunt acum incorporate pe suporturi ceramice. Noul film ceramic cu proprietati magnetice poate fi folosita in eficientizarea circuitelor din farurile auto, necesare pentru declansarea luminii. Acelasi pricipiu functioneaza si in cazul transformatoarelor electrice, care echilibreaza fluctuatiile de curent. Astfel, conform ultimelor cercetari, prin inlocuirea nucleului magnetic cu o pelicula de ferita cu grosime de cateva zecimi dintr-un milimetru, conectat la un circuit cu suport ceramic rezistent la 900 de grade Celsius, se poate obtine un output de 120 de wati la o frecventa de 2.5 megaherti.

 

Aceasta noua tehnologie pentru transformatoarele de frecventa inalta poate fi intrebuintata in dezvoltarea aplicatiilor utilizate intr-un spatiu restrans si la temperaturi foarte inalte. Vorbim, desigur, despre fabricantii de sisteme de iluminat, aparaturi electronice, precum si aplicatii industriale.

 

Totusi, principalul beneficiar al noii tehnologii de pelicule ceramice cu proprietati magnetice, ramane industria auto. Datorita tendintei tot mai accentuate a principalilor jucatori de pe aceasta piata, de a-si orienta productia catre masinile hibrid si electrice, subansamblele noilor vehicule necesita adaptari tehnice menite sa reziste noilor standarde de sarcini. De asemenea, proprietatea peliculei ceramice descrise mai devreme de a suporta fluxuri electrice chiar si de 100 de amperi, ofera o platforma optima si pentru tehnologiile de alimentare a masinilor electrice din viitor.

Comentariul tau

Email-ul tau nu va fi publicat. Numele si email-ul sunt obligatorii.

trimite