Electricitate din coji de nuca de cocos, pentru comunitatile izolate

Autor: Hitechpedia   |   
Data: 09.02.2010   |   
0 comentarii

849coconutSunt regiuni pe glob unde retelele de electricitate nu pot deservi in mod curent comunitatile izolate. Cauzele pot fi multiple: probleme de infrastructura, relief dificil si chiar incapacitatea financiara a locuitorilor din astfel de regiuni de a se conecta la o retea de curent electric.

 

Siemens Renewable Energy Innovation Center din Bangalore (India) a rezolvat aceasta problema pentru comunitatile izolate din spatiul asiatic. Solutia consta intr-o centrala portabila care poate genera electricitate avand un impact minim fata de mediul inconjurator.

Pusa deja in functionare in diverse sate din India, aceasta centrala portabila functioneaza pe baza de coji de nuca de cocos. Cu 35 de kilograme de resturi de la nucile de cocos, aceasta centrala acopera necesarul de energie a 100 de familii. Principiul de functionare este foarte simplu: arderea cojilor de nuca de cocos duce la degajarea de hidrogen si monoxid de carbon. Aceste gaze sunt convertite in curent electric, centrala avand o capacitate totala cuprinsa intre 25 si 300 de kilowati.

 

Asta nu e tot! Datorita agentilor electrostatici, centrala portabila dezvoltata de Siemens necesita foarte putina apa pentru racire. Mai mult, carbunii rezultati de pe urma arderii cojilor de nuca de cocos pot fi utilizati pentru filtrarea apei, locuitorii comunitatilor deservite de centrala portabila beneficiind astfel si de apa potabila.

Comentariul tau

Email-ul tau nu va fi publicat. Numele si email-ul sunt obligatorii.

trimite