CO2RRECT

Electricitate stocata sub forma de hidrogen

Autor: Hitechpedia   |   
Data: 27.03.2013   |   
0 comentarii

De-acum energia produsa din resurse eoliene si fotovoltaice poate fi stocata, sub forma de hidrogen. Siemens a demonstrat cum acest lucru e posibil, printr-o membrana de schimb protonic (PEM), care separa electrozii pe care se formeaza hidrogenul si oxigenul, intr-un electrolizor.

 

Electrolizorul poate reactiona foarte repede, tocmai fiindca membrana e foarte stabila in raport cu diferentele de presiune dintre cele doua camere cu gaze. Pentru ca e echipat cu un sistem de racire interna si a fost proiectat pentru a face fata densitatilor de curent inalt, dispozitivul poate lucra de trei ori mai mult decat capacitatea de baza si nu necesita alimentarea cu electricitate cand e in standby.

 

Dispozitivul de stocare a energiei electrice a fost instalat in incinta uzinei RWE din Niederaussem, in cadrul proiectului CO2RRECT (CO2-Reaction using Regenerative Energies and Catalytic Technologies). Acesta va fi testat in conditii de fluctuatii energetice, astfel incat sa asigure o cat mai mare stabilitate in reteaua de electricitate.

 

Totodata, atat Siemens, cat si ceilalti parteneri ai proiectului, printre care RWE, Bayer si 10 institutii academice, urmaresc sa foloseasca hidrogenul produs prin electroliza, astfel incat sa transforme dioxidul de carbon intr-un material brut ce ar putea fi utilizat in productia industriala de chimicale.

 

Comentariul tau

Email-ul tau nu va fi publicat. Numele si email-ul sunt obligatorii.

trimite