Lodi

Energie curata cu livrare rapida, in California

Autor: Hitechpedia   |   
Data: 21.02.2013   |   
0 comentarii

Iti poti imagina cum o centrala electrica de mari dimensiuni poate pompa pana la 200 de megawati in reteaua nationala de electricitate in numai jumatate de ora de cand a fost pornita? Se intampla in Lodi, California si este, de fapt, una dintre cele mai eco-friendly centrale din SUA.

 

Siemens SCC6-5000F 1×1 Flex-Plant este o centrala cu putere combinata, care imbina energia obtinuta din gaze naturale cu cea rezultata de pe urma reciclarii caldurii degajate de intregul proces energetic. Rezultatul consta intr-un output total de 300 de megawati, la un inalt nivel de eficienta de 57%, care o face excelenta pentru neutralizarea fluctuatiilor de energie produse de centralele eoliene si panourile fotovoltaice din regiune.

 

Centralele cu ciclu de productie combinat folosesc gazele fierbinti rezultate din turbinele pe baza de gaze natural, pentru a genera aburi intr-un boiler de reciclare care alimenteaza o turbine pe baza de aburi. Ambele transfera energia cinetica intr-un generator care produce electricitate. Acest principiu energetic este benefic pentru mediul inconjurator si, in acelasi timp, reduce costurilede combustibil.

 

Prin aceasta solutie industriala, SUA va reusi sa asigure pana in 2025 nu mai putin de un sfert din necesarul anual de electricitate, din resurse regenerabile, evitand totodata fluctuatiile de energie din retea.

 

Comentariul tau

Email-ul tau nu va fi publicat. Numele si email-ul sunt obligatorii.

trimite