seagen

Energie regenerabila din curentii marini

Autor: Hitechpedia   |   
Data: 12.12.2012   |   
0 comentarii

Energia solara si cea eoliana sunt, in momentul de fata, cele mai usor accesibile din punct de vedere al eficientei, pe segmentul de resurse regenerabile. Afla ca si energia mareica este o sursa de energie verde imbunatatita astfel incat, pe termen lung, sa genereze un flux mare si constant de electricitate.

 

Sa luam de exemplu turbina SeaGen, din Irlanda de Nord, instalata de Siemens in 2008, o turbina care preia energia din perioadele de flux marin si o transforma in curent electric.

 

Cresterea capacitatii SeaGen de la cinci la sase gigawati-ora a fost implementata in doar 68 de zile, un timp record pentru astfel de operatiuni, privind acest tip de turbine. Si asta cu atat mai mult cu cat aceasta perioada a inclus si o pauza de 9 zile, pentru inspectiile tehnice de rutina.

 

Pe 14 octombrie, SeaGen a prins un flux marin foarte puternic, ridicand productia intr-o singura zi la 22,52 megawati-ora, cea mai mare cota de generare intr-un interval de 24 de ore, de pana acum. Aceasta performanta a atras atentia specialistilor asupra posibilitatii de extindere a capacitatii turbinelor mareice, in viitor.

 

Comentariul tau

Email-ul tau nu va fi publicat. Numele si email-ul sunt obligatorii.

trimite