Energie regenerabila pentru locuitorii din Sonnenschiff

Autor: Hitechpedia   |   
Data: 27.08.2010   |   
0 comentarii

2010_08_27 Freiburg_1Vrei sa petreci un weekend placut intr-un oras desprins din viitor? Du-te la aeroport. Ia un avion low-cost pana in Saint Louis (Franta). EasyJet zboara pana acolo. Din EuroAirport Basel-Mulhouse-Freiburg, ia un autocar catre Freiburg. Cazeaza-te. Serveste o bere nemteasca. Cum ai ajuns in centrul acestui oras german, este imposibil sa nu remarci cartierul ecologic Sonnenschiff, alcatuit din constructii cu acoperisurile formate integral din panouri fotovoltaice.

 

 

Cartierul gazduieste 52 de locuinte, de la garsoniere pana la apartamente de tip penthouse. Tehnologia solara implementata de designerul german Rolf Disch asigura o foarte buna protectie termica tuturor imobilelor din acest complex, precum si energie electrica regenerabila de patru ori mai mare decat necesarul locuintelor vizate. Din acest motiv, sistemul energetic din Sonnenschiff functioneaza independent de consumul cetatenilor din Freiburg, insa directioneaza surplusul de electricitate catre reteaua nationala de energie.

 

Crezi ca e tot? Aceleasi acoperisuri au si sisteme de preluare, colectare si filtrare a apei de ploaie. In acest fel proprietarii imobilelor din Sonnenschiff au acces la apa potabila si menajera, tot dintr-o surse regenerabile. Cu alte cuvinte, consuma responsabil facilitatile generate chiar de locuintele in care traiesc. Inca un exemplu de succes privitor la autonomia energetica si, implicit, un pas in fata catre protectia mediului inconjurator.

 

Designerul responsabil de acest proiect rezidential a construit locuintele astfel incat proprietarii lor sa poata beneficia de cat mai multa lumina naturala in fiecare zi, micsorand astfel consumul de electricitate. Deci se poate!

 

Apropo, stiai ca Joachim Low, selectionerul care a dus nationala Germaniei pe locul al treilea in 2010 FIFA World Cup, a inscris primul sau gol la SC Freiburg?

 

2010_08_27 Freiburg_2

 

Comentariul tau

Email-ul tau nu va fi publicat. Numele si email-ul sunt obligatorii.

trimite