Energie verde: Biocombustibili din frunze de tutun

Autor: Hitechpedia   |   
Data: 04.01.2010   |   
0 comentarii

2010_01_03_Energie_verde_Biocombustibili_din_frunze_de_tutunPana sa te lasi de fumat, mesajele de pe pachetele de tigari iti par usor hilare, in contextul in care iti poti permite un acces de umor negru, constient fiind ca e totusi vorba de sanatatea ta. Dupa ce te lasi de fumat, incerci pe cat posibil sa eviti cercurile de fumatori si te straduiesti sa iei in serios acele mesaje de pe pachetele de tigari.

 

Cercetatorii de la Thomas Jefferson University din Philadelphia (SUA) au descoperit o solutie de a produce biocombustibili din frunzele de tutun. Miza acestor cercetatori consta in modificarea genetica a tutunului.

 

Daca uleiurile dintr-o astfel de planta reprezinta, in mod normal, 1,7% – 4% din greutatea ei, prin modificarea genetica se asteapta o productie de ulei de 6,8% din greutatea platei de tutun si, ulterior, transformarea lui in biocombustibil.

 

Cativa dintre marii producatori auto din lume deja ofera spre vanzare masini ale caror motoare ruleaza pe baza de biocombustibili. Printre acestia se numara Ford, General Motors, Volkswagen, Volvo, Tata Motors, Koenigsegg si Ferrari. Tutunul inca dauneaza sanatatii? Daca il fumezi, da! Insa folosit pe post de combustibil, poate contribui la protejarea mediului inconjurator.

Comentariul tau

Email-ul tau nu va fi publicat. Numele si email-ul sunt obligatorii.

trimite