poza1

Energie verde din gazele reziduale, fara emisii de dioxid de carbon

Autor: Hitechpedia   |   
Data: 26.10.2012   |   
0 comentarii

Gazele reziduale pot fi deosebit de utile pentru generarea de energie verde. De exemplu, gazele eliberate in urma proceselor care au loc in rafinariile pentru gazelor naturale sunt folosite pentru a genera aburi necesari functionarii turbinelor pe baza de abur. In industria chimica, surplusul termic din reactii e folosit pentru a preincalzi alte substante.

 

 

Cercetatorii de la Siemens Corporate Technology testeaza acum posibilitatea de a produce energie verde din gazele de esapament ale masinilor si din activitati industriale, fara niciun fel de emisii de dioxid de carbon.

 

 

 

 

In acest scop sunt testate deja o serie de generatoare termoelectrice capabile sa produca electricitate, la temperaturi cuprinse intre 200 si 300 de grade Celsius. Aceasta tehnologie are un potential urias, deoarece componentele termoelectrice sunt relativ ieftine si pot fi produse la scara larga.

 

 

Pornind de la principiul transferului de electricitate in materiale termoelectrice, tocmai din cauza diferentelor mari de temperatura, aceste noi tehnologii pot fi instalate in tevile de esapament astfel incat, daca o parte a acestor materiale ramane rece, ar putea fi generata electricitate.

 

 

Generatoarele termoelectrice ar putea fi instalate, de pilda, in sistemele de esapare ale locomotivelor diesel si camioanelor, astfel de vehicule putand produce o cantitate mai mare de curent electric. Avantajul in acest caz consta intr-o sursa alternativa de energie, binevenita in conditiile in care pretul combustibililor conventionali creste in mod consecvent.

 

Comentariul tau

Email-ul tau nu va fi publicat. Numele si email-ul sunt obligatorii.

trimite