EnergyRater – aplicatia de iPad care iti spune cata electricitate consumi si de ce!

Autor: Hitechpedia Guru   |   
Data: 21.01.2011   |   
0 comentarii

Siemens Energiesparrechner für iPadIPhone 4 ti-ai luat, belea ai capatat! Ai touchscreen, o gramada de aplicatii, meniu prietenos, faci poze, le dai share pe net, raspunzi la mesajele de pe Twitter, mai imparti niste like-uri pe ici – pe colo, prin contul tau de Facebook si te bucuri de tot ce are mai bun telefonul cu mar pe carcasa.

 

Anul trecut, compania de vise electronice a lui Steve Jobs a mai lansat o nebunie, inspirata dupa dispozitivul mobil descris mai devreme. Mai mare, mai potent si mai superdotat in aplicatii. Nu-i de mirare ca iPad a prins rapid la publicul de gadgeturi destepte, de pretutindeni. Si sa vezi aplicatii noi!

 

Siemens a dezvoltat o aplicatie si mai desteapta pentru fericitii posesori de iPad si iPhone. EnergyRater iti spune verde in fata cat consuma aparatele electronice si electrocasnice din casa ta. Sa zicem ca ai o combina frigorifica mai de Doamne Ajuta, o masina de spalat, un cuptor cu microunde, un LCD luat in rate, laptopul vechi si iPad-ul din dotare. Cum deschizi aplicatia, esti invitat sa inserezi cateva date despre fiecare. Cat de vechi e frigiderul, cat de des folosesti masina de spalat, clasa de energie a fiecarui dispozitiv… te-ai prins tu.

 

Mai departe, energyRater iti face niste calcule si iti reda exact cata energie consumi tu pe luna cu aparatele pe care le tii in priza, impreuna cu nivelul cheltuielilor tale lunare si ce poti face pentru a plati mai putin la electricitate.

 

Dupa ce te-ai deprins cu consumul responsabil si a inceput sa-ti placa ideea de a economisi din valoarea facturilor pentru bani de bere, energyRater mai vine cu o surpriza: te invata sa economisesti si mai mult. De exemplu, daca ai prin casa vreun uscator cu tambur vechi de vreo cinci ani si care iti invarte rotita de energie mai ceva ca fridigerul in caz de meci cu baietii, energyRater iti recomanda un uscator de clasa energetica A++++, cu tot cu miile de euro pe care le poti economisi facand aceasta schimbare. Exemple ar mai fi multe, dar cel mai bine e sa le descoperi chiar tu!

Comentariul tau

Email-ul tau nu va fi publicat. Numele si email-ul sunt obligatorii.

trimite