siemens car

Evolutia valorilor: Masini electrice si puncte de car-sharing, din 2011

Autor: Hitechpedia Guru   |   
Data: 14.10.2010   |   
0 comentarii

Astazi, 14 octombrie 2010, la aproape patru ani de cand ne putem fali ca suntem cetateni europeni cu acte in regula, in Romania criza financiara este un pic mai criza decat la altii. Grevele sunt un pic mai greve decat inainte. Bugetarii sunt un pic mai iritati decat asta vara. Protestele sunt un pic mai spontane, daca luam in calcul protestul spontan al angajatilor de la Ministerul Finantelor. Si chiar sarbatorile religioase au devenit un pic mai banale, chiar daca, in mod normal, de Sf. Paraschiva foarte multi romani erau un pic mai constienti de cele sfinte. In acest context incerc sa vizualizez cum vom arata cand criza va fi un pic mai suportabila decat in prezent.

 

Pentru ca m-am saturat de picaturi, de ceva vreme ma straduiesc sa pun in aplicare o vorba de duh spusa candva de Mahatma Gandhi: ”Fii tu insuti schimbarea pe care o doresti in lume”. Ce-am avut de castigat pana acum? Pot sa spun ca ma simt mai responsabil fata de deciziile pe care le iau zi de zi. Ma simt mai responsabil fata de prietenii mei. Ma simt mai responsabil fata de ce si mai ales cat consum. Ma simt mai responsabil fata de prioritatile mele, in general si impactul pe are actiunile mele le au fata de cei din jurul meu. Ca un efect secundar, ma simt mai responsabil chiar si sa visez mai mult cu ochiii deschisi.

 

Visez sa am propriul meu business si sa nu mai depind de un patron sau, mai rau, de imprumuturile statului roman pentru salariile bugetarilor. Incet si sigur, activitatea mea capata contururile unui start-up promitator. Visez ca un plin de benzina sa nu mai fie un capriciu posibil doar o data pe luna, in ziua de salariu. Siemens deja construieste o flota de 100 de masini electrice (vezi foto) care urmeaza a fi testate de angajatii companiei, in vederea imbunatatirii sistemului de alimentare de la noile statii cu priza. Realizat impreuna cu BMW si Mini, acest proiect testat in Munchen cu noile prototipuri Siemens 4-S pe strazile din Munchen si Erlagen.

 

In Bucuresti avem puncte de bike-sharing. Din toamna lui 2011, in Berlin vor fi lansate puncte de car-sharing. Toate electrice. Suna a proiecte cu bataie lunga. Vestea buna e ca toate aceste proiecte care vor demara chiar acum, din noiembrie, vor fi implementate si pentru accesul public, in toata Europa. Inainte de piata, economia de piata indeamna la economie. Adica la responsabilitate. Responsabilitate fata de mediul inconjurator. Responsabilitate fata de banii nostri. Responsabilitate fata de noi si de viitorul copiilor nostri. Pentru ca, daca o realitate placuta se transfoma in vise frumoase, atunci si visele frumoase se pot transforma in realitate!

 

Comentariul tau

Email-ul tau nu va fi publicat. Numele si email-ul sunt obligatorii.

trimite