Exemplu de urmat pentru un trafic civilizat

Autor: Hitechpedia Guru   |   
Data: 01.04.2010   |   
1 comentarii

2010_04_01_Parcari inteligente 1Fix astazi, 1 aprilie 2010, cand mi-as fi dorit o pacaleala urbana cu parfum puternic de credibilitate, am fost plesnit de un adevar tipic bucurestean: soferii RATB au declansat o greva spontana. De joia mare, patimile diminetii au lovit din plin! Arterele Capitalei au fost blocate. Abia daca gaseai un taxi care sa-ti vina la comanda. Metroul s-a dovedit neincapator pentru alaiurile de bucuresteni care s-au chinuit sa intarzie cat mai putin la serviciu.

 

 

Inevitabil, cireasa de pe tortul urban a fost ‘savurata’ tot de conducatorii auto care, pe langa faptul ca abia-abia au reusit sa scape de traficul din centru, au dovedit reale probe de indemanare in rarele oportunitati de gasire a unui loc de parcare. Nu mai este de multa vreme un secret ca in centru nu ai unde sa parchezi.

 

Intr-adevar, poti sa vanezi un loc la parcarea etajata din spatele Unirea Shopping Center. Sau poti sa-ti parchezi masina pe o strada laturalnica. Sau intr-o parcare de bloc unde risti sa-ti gasesti stergatoarele indoite – in cel mai fericit caz. Ori, cu 5 lei, faci un copil al strazii fericit si te alegi cu masina parcata. Dar pana cand?

 

Mi-ar placea ca macar in Bucuresti soferii sa fie mai civilizati, iar solutiile de parcare sa iasa din sfera oportunitatilor de inavutire pentru patronii de ocazii cu confort sporit. Mi-a placea ca locuitorii orasului meu sa nu mai fie oaia de sacrificiu intre sindicate si autoritati. Mi-ar placea sa ne gandim mai mult la viitor pentru ca solutiile de azi sa poata preintampina problemele de maine.

 

Mi-ar placea sa fie ca in Germania, unde Siemens Mobility a implementat un sistem destept pe nume Sitraffic Guide care gestioneaza traficul rutier, cu acces gratuit in parcari. Functioneaza in felul urmator: toate parcarile monitorizate de Sitraffic Guide afiseaza pe niste panouri numarul exact de locuri ramas intr-o parcare.

 

In Bucuresti, asta ar insemna ca daca te afli pe Calea Victoriei si vrei sa parchezi langa Hilton, panourile de care-ti vorbesc iti afiseaza inca de la Moxa cate locuri de parcare sunt disponibile pe partea stanga, cate pe dreapta si cate locuri de parcare ai disponibile la vreo 200 de metri mai in fata. Simplu. Dinamic. Eficient!

 

Integriert statt Stand-alone – Das neue Parkleitsystem Sitraffic

Comentarii

Tweets that mention Exemplu de urmat pentru un trafic civilizat « HitechPedia -- Topsy.com

[...] This post was mentioned on Twitter by Andrei Rizescu. Andrei Rizescu said: Exemplu de urmat pentru un trafic civilizat – http://www.hitechpedia.ro/exemplu-de-urmat-pentru-un-trafic-civilizat/1267.html [...]

1.04.2010

Comentariul tau

Email-ul tau nu va fi publicat. Numele si email-ul sunt obligatorii.

trimite