Iata cum arata Energy Harvester, primul incarcator piezoelectric din lume!

Autor: Hitechpedia   |   
Data: 08.04.2011   |   
0 comentarii

2011_04_06 piezoelectric siemensAsa cum il vezi, are 2 centimetri si totodata sanse reale de a inlocui bateriile existente acum pe piata. Mai exact, cu ajutorul unor senzori acest mic dispozitiv poate genera o anumita presiune pe micro-placile ceramice din interior astfel incat sa creeze electricitate.

 

Despre efectul piezoelectric am mai vorbit si intr-un post anterior, la un nivel ceva mai cuprinzator. De aceasta data, miniatura creata de inginerii de la Siemens Corporate Technology, are capacitatea de a incorpora piese utilizate anterior in industria auto, acum cu o alta destinatie.

 

La ce e bun acest Energy Harvester? In cazul de fata vorbim despre un prototip care deocamdata poate genera cativa miliwati. Incarca cu succes telefoane mobile care necesita foarte putina energie, precum si alte dispozitive la fel de mobile si de economice: mousi de calculator, tastaturi, veioze, etc.

 

Pornind de la concepte precum Energy Harvester, care utilizeaza forta mecanica pentru generarea de electricitate, in viitor vom putea vorbi despre dispozitive mult mai puternice. Iar de aici si pana la alimentarea cu energie regenerabila a aparatelor electronice si electrocasnice din locuinte, nu va mai fi decat un pas, aproape insesizabil.

Comentariul tau

Email-ul tau nu va fi publicat. Numele si email-ul sunt obligatorii.

trimite