Fa-ti analizele medicale pe repede inainte!

Autor: Hitechpedia   |   
Data: 15.01.2010   |   
1 comentarii

2010_01_15_Medicina viitorului_Fa-ti_analizele_medicale_pe_repede_inainteCand s-a intamplat ultima data sa-ti faci analizele? Si, mai ales, cum ai fost intampinat? Inca mai avem de lucru la nivel de mentalitate pana cand ne vom invata ca sanatatea este mai presus de orice, iar analizele medicale sunt certitudinea –atat cat iti poate garanta medicina moderna- ca esti sanatos si iti poti trai viata si idealurile mai departe.

 

Uneori aceasta atitudine este indirect incurajata si de cadrele medicale. Lipsa de daruire profesionala in unele cazuri –din fericire tot mai rare- si inca existenta traditionalei ‘mici atentii’ catre medic si asistente, te determina sa privesti un astfel de demers drept o cheltuiala in plus. Nicidecum o investitie pe termen lung, in propria ta persoana.

 

Tehnologia medicala, insa, nu tine cont de astfel de impedimente si avanseaza cu pasi repezi. Un dispozitiv demn de secolul XXI este Dimension Vista, de la Siemens. Practic, acest aparat gandit si adaptat medicinei din viitor are capacitatea de a desfasura cu maxima acuratete 1.500 de analize diferite cu probe de la 200 de pacienti, simultan, intr-o sigura ora.

 

Conceput sa uneasca mai multe dispozitive din laboratoarele medicale, Dimension Vista poate efectua 97% dintre analizele solicitate in spitale, dupa un total de 105 de criterii care pot fi setate. Astfel, acest sistem Siemens poate efectua analize de la cele uzuale si biomarkeri din diverse organe, pana la detectarea de substante eliberate in organism, cantitati extrem de mici, in cazul unui atac de cord sau inaintea unui eveniment neplacut de acest gen.

Comentarii

Tweets that mention Fa-ti analizele medicale pe repede inainte! « HitechPedia -- Topsy.com

[...] This post was mentioned on Twitter by Andrei Rizescu, Andrei Rizescu. Andrei Rizescu said: Fa-ti analizele medicale la timp! http://www.hitechpedia.ro/fa-ti-analizele-medicale-pe-repede-inainte/702.html [...]

18.01.2010

Comentariul tau

Email-ul tau nu va fi publicat. Numele si email-ul sunt obligatorii.

trimite