Fabricile digitale: un pas in fata pentru industrie

Autor: Hitechpedia   |   
Data: 11.11.2009   |   
0 comentarii

2009_11_11_Efectele_globalizarii_Fabricile_digitale_un_pas_in_fata_pentru_industrie

Cererea foarte mare din anumite sectoare industriale, impune un ritm de productie tot mai alert. In pus, desi vorbim in multe cazuri de fabricarea de produse in masa, un accent deosebit trebuie pus pe productia individualizata.

 

Iata doua motive pentru care Siemens proiecteaza fabrici digitale care urmaresc produsul in fazele de proiectare, deseare, testarea pe computer, liniile de asamblare, procesul de fabricare si cele de control – toate fiind dezvoltate si programate pe computer.

 

 

 

Digitalizarea acestor procese creaza o serie de avantaje foarte importante pentru un producator:

 

Marirea vitezei, a eficientei si a flexibilitatii in procesul de dezvoltare si fabricatie a produsului;

Organizarea proceselor de la prima varianta pana la produsul finit, prin operatiuni efectuate in paralel;

Evitarea prototipurilor si a testelor costisitoare, prin expunerea unui produs matur chiar de la prima incercare, prin utilizarea de procese de simulare moderne, pe calculator – fie pentru proiectarea unui vehicul, fie pentru planul unei fabrici care il produce.

 

Toate aceste sincronizari fac posibila capacitatea tuturor participantilor de a lucra in paralel la un produs, indiferent ca e vorba despre un designer sau un inginer, oricand si in orice locatie din lume.

 

Crearea puntii de legatura intre dezvoltare si productie este acum posibila prin Product Lifecycle Management, nou software de la Siemens care descrie ciclul de viata al produselor si al sistemelor de productie, in acelasi fel.

 

Cei mai mari utilizatori de fabrici virtuale, din lume, sunt producatorii de automobile. Nissan, BMW si Volkswagen sunt doar cateva dintre brandurile care opereaza cu solutii oferite de Siemens.

 

Daca in aprilie 2008 reprezentarile virtuale in procesul de productie al unui automobil vizau in special presa de metal, vopsitoria si ansamblarea trenului de directie, acum producatorul poate transfera datele de la faza de plan la cea de automatizare, pana la comanda virtuala.

Comentariul tau

Email-ul tau nu va fi publicat. Numele si email-ul sunt obligatorii.

trimite