FAST CARE: Tomografii computerizate, pe repede inainte

Autor: Hitechpedia   |   
Data: 16.03.2011   |   
0 comentarii

CTOpenCat de repede poate fi efectuata o tomografie computerizata? Daca intrebarea ar fi fost adresata anul trecut, probabil ca raspunsul ar fi fost de cateva minute. Dar suntem în 2011. Asa ca tomografia computerizata de care vorbeam mai devreme ar putae fi realizata instantaneu. ”Vinovata” de noul standard de viteza imagistica medicala este o noua tehnologie dedicata tomografelor si softurilor adiacente.

 

Pe lung, aceasta tehnologie se cheama Fully Assisting Scanner Technology. Pe scurt, i se spune FAST CARE. Pe repede inainte, utilizeaza programe cum ar fi FAST Planning pentru proiectia si reconstruirea imaginilor, FAST Cardio Wizard pentru investigatiile cardiologice, FAST Scan Assistant si FAST Scan Adjust pentru avansatii pasionati de fineturi high-res in imagistica medicala, dar si un modul FAST Spine, pentru reconstructiile imagistice ale coloanei vertebrale.

 

Platforma FAST CARE este deja pe piata, daca ne referim la noul standard tehnologic a scanerelor tomografice SOMATOM Definition AS si urmeaza sa fie incorporatasi in scanerele medicale Flash Definition, din luna mai.

 

Specialistii in imagistica medicala de la Siemens Healthcare au extins performantele FAST CARE si pentru clinicile de pediatrie. Astfel, prin aplicatia CARE Dashboard, medicii din sectiile de Radiologie pot regla manual cantitatea de reactivi necesara unei functionari optime, iar cu ajutorul CARE Child pot efectua tomografii computerizate cu o doza de reactivi micsorata la 70 kV.

Comentariul tau

Email-ul tau nu va fi publicat. Numele si email-ul sunt obligatorii.

trimite