ferrari green

Ferrari isi schimba look-ul, dar naravul ba!

Autor: Hitechpedia Guru   |   
Data: 09.09.2010   |   
0 comentarii

Sa spui despre un Ferrari ca e o masina verde, e o afirmatie la fel de credibila ca si cand fotbalistii din nationala Spaniei, de altfel castigatori ai 2010 FIFA World Cup, s-ar lasa de fotbal pentru a face performanta in competitiile de patinaj artistic. Ferrari inseamna viteza. Inseamna performante pe circuit. Inseamna vitezomani cu dare de mana. Inseamna fani ai Formulei 1 care jura pe rosu, din tata in fiu. Inseamna zeci de decibeli V8 si V12 transformati in serenade de autostrada. Inseamna putere. Inseamna prestigiu italian. Ferrari nu va avea niciodata preocupari credibile pentru mediul inconjurator.

 

Sa iti inchipui un Ferrari zumzaind cuminte prin intersectii, e la fel de greu ca si cand ai incerca sa-ti imaginezi Bucurestiul fara claxoane. Potrivit portalului italian Omniauto.it, fanii calutului cabrat vor avea ocazia de a vedea la Salonul Auto de la Paris (2-17 octombrie 2010) o versiune Ferrari California mai eco-friendly decat modelul de baza.

 

Contrar aparentelor, constructorul italian nu urmareste sa-i bage in priza pe clientii fideli ai brandului. E vorba doar de cateva imbunatatiri aduse masinii, in directia eficientizarii performantelor. Desigur, este vizata si o reducere a emisiilor de dioxid de carbon. Insa reprezinta doar un efect secundar.

 

Concret, modelul Ferrari California care probabil va fi vopsit in verde pentru un pic de diversitate la standul de la Paris va beneficia de imbunatatiri aduse sistemului de injectie directa, componente ale blocului motor cu un coeficient de frecare mai redus, o solutie de deactivare a cilindrilor ”nesolicitati” de sofer si, bineinteles, sistemul HY-KERS de recuperare a energiei cinetice, prezentat in martie la Geneva. Cu siguranta, fanii infocati ai calutului cabrat se vor induiosa in fata ”minunii” verzi de 450 CP.  Noi trecem mai departe!

 

Comentariul tau

Email-ul tau nu va fi publicat. Numele si email-ul sunt obligatorii.

trimite