FOTO Copiii de gradinita din Cluj Napoca descopera lumea din jurul lor, cu ajutorul Discovery Box

Autor: Hitechpedia Guru   |   
Data: 05.10.2011   |   
0 comentarii

kidsPrimul lucru care m-a fascinat atunci cand am descoperit pentru prima data orasul meu, a fost troleibuzul. Mai exact, captatorii de troleibuz. Ma minunam zilnic, cand parintii ma duceau la gradinita. Apoi am descoperit ca acei captatori fac ca acel troleibuz sa se poata deplasa pe traseu, cu ajutorul curentului electric.

 

Ulterior am vazut de ce e bine sa nu-mi bag degetele in priza. Mai tarziu am invatat de unde vine energia. Iar mai apoi, de unde vine energia verde: centrale eoliene, parcuri solare si resurse geotermale.

 

Copiii de gradinita din ziua de azi n-au nevoie sa se uite indelung dupa captatorii de troleibuz. Au la dispozitie jucarii cu care pot fabrica, la propriu, orice le trece prin minte. In cazul lor, energia care-i anima este creativitatea, in cea mai pura forma a ei.

 

Pentru copiii de la gradinita Universitatii din Cluj Napoca, creativitatea imbraca noi forme, cu ajutorul truselor Discovery Box. Oferite de fundatia Siemens Stiftung, aceste truse au fost concepute astfel incat sa stimuleze curiozitatea micutilor cu 22 de experimente care explica fenomenele din domenii precum energia, electricitatea, sanatatea si mediul inconjurator. Ei au primit prima trusa. Siemens Stiftung urmeaza sa doneze inca 32 de truse Discovery Box gradinitelor de stat din Cluj Napoca.

 

Si totusi, ce e Discovery Box? Practic, aceste truse reprezinta doua cutii de lemn rezistente care contin becuri, motoare electrice, baterii, termometre, diagrame ale corpului uman sau cupe cu gauri pentru reconstructia in miniatura a instalatiilor de tratare a apei.

 

kids 2

 

Poate ca suna sofisticat pentru copiii prescolari. Si totusi, cu ajutorul acestor truse de experiemente Siemens Stiftung isi doreste sa ofere educatorilor materiale si informatii aditionale. De aceea, instructuni ajutatoare pentru educatori sunt incluse pe un DVD, o brosura si carduri tematice in diferite limbi.

 

Inca ceva: copiii au atatea posibilitati de a grupa si de a imbina materialele din aceste truse, incat, jucandu-se, experimentand, descriindu-le si studiindu-le pe indelete, isi dezvolta capacitatile motrice, abilitatile lingvistice si, bineinteles, aptitudinile intelectuale.

Comentariul tau

Email-ul tau nu va fi publicat. Numele si email-ul sunt obligatorii.

trimite