Fotografii medicale, la minut!

Autor: Hitechpedia   |   
Data: 22.07.2010   |   
0 comentarii

MGCE - Magnet Guided Capsule EndoscopyDe la primele dispozitive pentru imagistica folosind raze X, pana la solutiile de tomografie computerizata cu afisaj 3D si facilitati de transmitere rapida a datelor despre pacient catre sectii specializate, industria medicala dovedeste evolutii din ce in ce mai spectaculoase si orientate tot mai mult spre vizualizarea pana in cele mai mici detalii a organelor afectate din organism, precum si efectuarea cat mai rapida a diagnosticelor.

 

Pentru detectarea la timp a afectiunilor aparatului digestiv al omului, tehnologia medicala a ajuns in prezent pana la nivelul la care pot fi facute si stocate fotografii de inalta rezolutie in zone foarte greu accesibile. Iata unul dintre motivele pentru care Siemens Healthcare si Olympus Medical Systems Corporation dezvolta impreuna un sistem care sa permita asimilarea in organism a unei camere foto minuscule pentru a obtine fotografiile dorite.

 

Pentru activarea capsulei endoscopice ghidate magnetic (MGCE), pacientul trebuie sa se intinda pe sistemul de ghidare magnetica, apoi sa inghita acest dispozitiv. Medicul coordoneaza miscarile capsulei endoscopice prin intermediul unui joystick, iar imaginile sunt redate pe un ecran, in timp real.

 

Inca o caracteristica importanta a sistemului MGCE consta in faptul ca dispozitivul inghitit de pacient este suficient de mic astfel incat sa nu il deranjeze in timpul efectuarii acestor examinari medicale. In urma succesului avut de capsula endoscopica, proiectul ar putea fi extins in pe alte domenii medicale, unde interventia tehnologiei imagistice poate duce la un diagnostic corect, rapid si un tratament pe masura.

 

Magnetgesteuertes Kapselendoskop

 

Comentariul tau

Email-ul tau nu va fi publicat. Numele si email-ul sunt obligatorii.

trimite