FUTURE GRAFFITI Locuitorii din Linz comunica inteligent prin ecrane interactive

Autor: Hitechpedia   |   
Data: 07.05.2012   |   
0 comentarii

jku displayTe afli in centrul orasului, ai bateria de la telefon descarcata si trebuie sa lasi cuiva un mesaj important. Sau sa-i recomanzi un loc de intalnire. Cum procedezi?

 

Pentru cetatenii si turistii din Linz, aceasta situatie a fost rezolvata prin instalarea in oras a mai multor ecrane interactive, cu harta orasului austriac, pe care trecatorii pot lasa diverse mesaje. In plus, reteaua de ecrane Digital Graffiti afiseaza aceste mesaje pe oricare dintre display-urile active.

 

Cum? Oricum iti este la indemana: mesaje text, foto, video si chiar mesaje audio. Programatorii care au creat aceasta retea au avut grija sa securizeze temeinic intregul sistem impotriva spamurilor, precum si a mesajelor publicitare sincronizate pe display-uri. In plus, fiecare update postat de trecatori este aproape instantaneu optimizat in functie de locatie si proximitatea spatiala a oamenilor care se apropie de monitoarele Digital Graffiti.

 

Conceput deocamdata doar pentru cercetare, proiectul Digital Graffiti este rezultatul colaborarii dintre Johannes Kepler University din Linz, Siemens Corporate Technology si Ars Electronica Futurelab. Pasul urmator consta in adaptarea aplicatiei astfel incat sa fie accesibila si pe ecranele telefoanelor mobile.

Comentariul tau

Email-ul tau nu va fi publicat. Numele si email-ul sunt obligatorii.

trimite