GALERIE FOTO Iata cum arata primul laptop alimentat exclusiv cu energie solara

Autor: Hitechpedia   |   
Data: 05.06.2011   |   
0 comentarii

2011_06_06 Laptop solar_1Netbook, notebook, subtire sau colorat, principala caracteristica a unui laptop este portabilitatea. Bun! De aici deriva mai multe criterii de selectie: in functie de costuri, in functie de performanta, in functie de durabilitate, in functie de softuri, in functie de utilitate… lista poate continua la infinit. Un designer italian pe nume Andrea Ponti a reusit, insa, un prototip capabil sa readuca laptopul la cerinta lui de baza: portabilitatea.

 

In viziunea designerului, laptopul trebuie complet desprins de la sursa conventionala de curent, fara sa ramana cu bateriile goale. Trebuie sa poata fi carat oriunde, fara sa jeneze. Si, poate cel mai important atribut, trebuie sa fie un produs sustenabil.

 

Asa a aparut TheLuce, primul concept de laptop cu alimentare solara. In locul cablului de alimentare si a bateriilor greoaie, laptopul desenat pentru Fujitsu are doua panouri fotovoltaice. Unul pe partea posterioara si celalalt sub tastatura transparenta.

 

Principiul de functionare este aparent simplu: se incarca singur peste zi si functioneaza complet autonom noaptea sau pe vreme urata. Fara fire si fara accesorii conventionale. Va rezista vreunui test de fiabilitate care sa-l recomande pe rafturile magazinelor de profil? Ramane de vazut!

 

 

2011_06_06 Laptop solar_2

2011_06_06 Laptop solar_3

Comentariul tau

Email-ul tau nu va fi publicat. Numele si email-ul sunt obligatorii.

trimite