Germania – cel mai mare producator de energie eoliana, din lume

Autor: Hitechpedia   |   
Data: 12.11.2009   |   
1 comentarii

2009_11_11_Energie_Germania_ cel_mai_mare_producator_de_energie_eoliana_din_lumeCine ar fi crezut in urma cu cativa ani faptul ca energia provenita din parcurile eoliene poate atinge ponderi tot mai mari din volumul total al productiilor de energie raportate de statele care au dedicat importante resurse in acest sens?

 

Germania se afla pe primul loc la nivel mondial , cu 20.000 de turbine eoliene ce produc peste 22.000 MW de energie, insumand o pondere de 6,4% din consumul sau total.

 

Spania, SUA si China conduc in clasamentul celor mai mari rate de crestere din domeniul energiei eoliene.

 

Iata niste varfuri care dovedesc doua avantaje determinante in exploatarea turbinelor eoliene:

 

  • Centralele de energie eoliana se diferetiaza de alte forme alternative de energie prin costul scazut per kWh, care se apropie deja de preturile curente ale energiei;
  • Folosirea energiei eoliene confera un potential semnificativ pentru imbunatatirea bilantului de dioxid de carbon al productiei de energie, facand din aceasta o tehnologie indispensabila.

 

Siemens vine in intampinarea cererii tot mai mari de centrale eoliene, oferind sisteme propriu-zise, precum si conexiuni la reteaua de curent.

 

Chiar daca aceste conexiuni, la randul lor, pot ridica probleme speciale pentru unitatile eoliene din largul oceanelor, Siemens are ca principal scop mentinerea pierderii de energie la un nivel cat mai scazut, ceea ce va fi posibil cu ajutorul transmisiei directe de curent la voltaj inalt.

 

Un astfel de proiect este Greater Gabbard, din largul Marii Nordului, care va fi conectat la reteaua sursa. Greater Gabbard va fi cel mai mare parc eolian din lume, cu 140 de turbine eoliene ce vor produce un output total de 500 MW.

 

Centralele eoliene fabricate de Siemens se diferentiaza de celelalte aflate pe piata, prin tehnologia de productie. Datorita acestei tehnologii, lamele roturului sunt invartite ca o singura piesa, ceea ce asigura o stabilitate exceptionala in functionare.

 

Aceste proprietati sunt determinante pentru centralele instalate pe pamant, precum si pentru cele instalate in larg, unde fiecare masura de reparatie sau de intretinere este asociata cu costuri foarte ridicate.

Comentariul tau

Email-ul tau nu va fi publicat. Numele si email-ul sunt obligatorii.

trimite