GLASGOW: Sisteme noi de diagnosticare in medicina veterinara

Autor: Hitechpedia   |   
Data: 12.02.2010   |   
0 comentarii

2010_02_12_Sisteme de diagnosticare in medicina veterinaraIn ultimii ani, evolutia tehnologica dedicata aplicatiilor si solutiilor medicale a luat un avant fara precedent. In ziua de azi putem efectua tomografii de 7 Tesla, organele interne pot fi vazute in afisaj 3D, iar diagnosticele si tratamentele stabilite de medici sunt mai exacte si mult mai benefice decat inaintea utilizarii unor astfel de dispozitive.

 

Te-ai gandit vreodata ca dispozitivele moderne de imagistica medicala pot fi utilizate si pentru diagnosticarea bolilor de care sufera animalele noastre de companie? Incepand din acest an, specialistii in medicina veterinara de la Small Animal Hospital din incinta Universitatii din Glasgow (Marea Britanie) lucreaza cu aparatura de ultima ora furnizata de Siemens Healthcare.

Este vorba despre un tomograf Magnetom Essenza MRI cu putere de 1.5 Tesla, un tomograf computerizat Somatom Spirit CT si un Multix Top X-ray analog. Toate aceste aparate contribuie la o mai buna diagnosticare a animalelor, precum si un nivel superior de practica pentru viitorii specialisti in medicina veterinara cursanti la Universitatea din Glasgow.

 

Cu ajutorul tomografului Magnetom Essenza MRI, tinerii veterinari pot face diagnosticari cu maxima exactitate, intr-un timp extrem de scurt. Aparatul furnizeaza datele necesare dupa o singura examinare, scurtand astfel intervalul de timp in care animalul sta sub anestezie.

 

Tomograful computerizat Somatom Spirit aprofundeaza investigatia medicala, oferind date imagistice complete despre structura oaselor, tesuturi moi si organe. Impreuna cu Multix Top X-ray, dispozitivul permite vizualizari detaliate asupra catelului sau pisicii tale, dand astfel sansa veterinarilor de a prescrie cele mai bune tratamente.

Comentariul tau

Email-ul tau nu va fi publicat. Numele si email-ul sunt obligatorii.

trimite