Green City romanesc la Expozitia Mondiala de la Shanghai 2010

Autor: Hitechpedia   |   
Data: 30.04.2010   |   
1 comentarii

Shanghai_World_Expo5,3 kilometri patrati dedicati, 192 de state participante, 20.000 de expozitii, proiectii, concerte si alte evenimente culturale – toate reunite sub un singur nume: Expozitia Mondiala de la Shanghai 2010. Pentru a-ti face o parere despre resursele impresionante alocate pentru acest eveniment desfasurat intre 1 mai si 31 octombrie 2010, imagineaza-ti ca suprafata totala acoperita de expozanti este echivalenta cu cea a 1.000 de terenuri de fotbal, bugetul dedicat fiind de 4,2 miliarde de dolari.

 

Prezenti cu un stand de 2.000 de metri patrati in Pavilionul C din complexul expozitional, reprezentantii Romaniei au interpretat tema ”Better City, Better Life” intr-o maniera deosebit de creativa. Este vorba despre un stand atipic, care prezinta la Shanghai conceptul ”green city” – un oras verde, sanatos, dedicat conceptului de dezvoltare durabila.

 

 

Standul Romaniei este alcatuit sub forma a doua mere gigantice: unul muscat si unul taiat, ambele realizate din sticla si structuri din otel. Standul include patru teme reprezentative pentru tara noastra: ”Retrospectiva Millenium”, ”Istorie si Natura”, ”Dezvoltarea sociala si urbana” si ”Viata orasului, aproape de natura”. Toate aceste teme urmeaza a fi reprezentate prin vernisaje, prezentari de costume traditionale, dansuri populare si alte activitati culturale destinate vizitatorilor din intreaga lume.

 

Inca un element important la standul Romaniei din cadrul Expozitiei Mondiale de la Shanghai consta intr-o sala special amenajata pentru proiectiile de filme. Astfel, vizitatorii vor putea urmari filme vechi ale cinematografiei romanesti precum ”Stefan Cel Mare” si ”Mihai Viteazul”, dar si clipuri care ilustreaza Romania comtemporana si civilizatia moderna.

 

Spectaculos este marul taiat din standul Romaniei. Daca pe timpul noptii efectele de lumini il fac sa semene cu un mar veritabil – dar supradimensionat, ziua vizitatorii pot admira un versant montan recreat de o echipa de peisagisti romani.

 

shanghai-expo-2010

Comentarii

Comentariul tau

Email-ul tau nu va fi publicat. Numele si email-ul sunt obligatorii.

trimite