Nachhaltige Klinik als Green+ HospitalCu cat economisesti mai mult, cu atat iti poti transforma afacerea mai usor, intr-una profitabila. Este un principiu pe care il invatam inca de pe bancile liceului si care, evident, are implicatii reale in orice business din lume. Este si cazul clinicilor particulare. Chiar daca vorbim despre centre de diagnosticare, ori clinici pentru chirurgie plastica, o astfel de afacere presupune un consum ridicat de resurse, de la consumabile medicale, pana la facturile de energie.

 

Nu si in cazul unei clinici care a implementat un program de management medical, precum Green+ Hospitals. Dezvoltata de specialistii de la Siemens Healthcare, aceasta platforma operationala vizeaza dezvoltarea durabilă a clinicii, fără a dăuna mediului înconjurător și totodată asigurând condiții optime de tratament individual, pentru pancienți.

 

Cel mai recent exemplu de eficienta a platformei Green+ Hospitals este clinica de chirurgie estetica, chirurgie plastica si medicina preventiva Ethianum din Heidelberg (Germania). In interiorul acestei institutii medicale private au fost modernizate sistemul de management energetic, echipamentele medicale, precum si platforma informatica medicala care integreaza fiecare sectie a clinicii intr-o singura baza de date inteligenta.

 

Cat priveste managementul energetic, solutiile implementate in clinica din Heidelberg inseamna mai mult decat instruirea personalului. De exemplu, daca un pacient da drumul la aerul conditionat, jaluzelele se activeaza automat, pentru o mai buna ventilatie a salonului respectiv. Concomitent, dispozitivele de monitorizare a consumului de energie inregistreaza permanent date preluate in timp real, facand posibile rapoarte periodice detaliate, precum si solutii de redresare in cazul in care a fost atins un anumit prag de consum.

 

Ca tot vorbeam de pacienti, „deranjul“ asistentelor medicale a fost eliminat prin montarea cate unei console multimedia la fiecare pat. Astfel, persoanele internate la Ethianum isi pot verifica programarile medicale, se pot uita la televizor si pot accesa Internetul, fara a se mai ridica din pat. Pentru ca se poate!

Comentariul tau

Email-ul tau nu va fi publicat. Numele si email-ul sunt obligatorii.

trimite