Iata cum va arata prima cladire verde din Paris!

Autor: Hitechpedia   |   
Data: 29.07.2010   |   
0 comentarii

2010_07_29 Office Eco-Building in Paris_1MVRDV, compania de arhitectura si design urban din Rotterdam (Olanda) care a semnat desenele unor constructii inedite precum blocurile de locuinte Wozoco din Amsterdam, Gemini Residence din Copenhaga (Danemarca) si Mirador Building din Madrid (Spania), a anuntat proiectul arhitectural care va sta la baza primei cladiri de birouri eco-friendly din Paris.

 

Amplasata pe un terasament de cale ferata, cladirea denumita The Pushed Slab va avea o suprafata totala de 19.000 de metri patrati si un consum foarte mic de energie, in raport cu capacitatea proprie de productie estimata la aproximativ 200.000 kWh pe an. In plus, proiectul include birouri individuale, balcoane, terase si o gradina astfel incat chiar daca este vorba despre unul sau mai multi chiriasi, nu mai e nevoie de reconfigurari ale spatiului interior.

 

Pentru o izolare cat mai buna, peretii exteriori vor fi acoperiti cu profile din lemn, precum si alte solutii menite a impiedica pierderile de agent termic. Fiindca vorbim despre o cladire verde, MVRDV a proiectat pentru The Pushed Slab un sistem de ventilatie propriu, avand la baza vegetatia din gradina si terasele mentionate. De asemenea, cladirea va beneficia si de un circuit de apa propriu, ceea ce faciliteaza permanenta reciclare a apei menajere, precum si a apei potabile.

 

Necesarul de agent termic si electricitate pentru acest proiect va fi asigurat de panourile solare care ocupa 500 de metri patrati din acoperis. Prin toate aceste sisteme, MVRDV vizeaza economii de energie de aproximativ 49 kWh/an. Sau 931.000 kWh/an, cumulat pentru toata cladirea. Un proiect ambitios a carui constructie va incepe in 2011 si care, daca va intruni parametrii mentionati de compania olandeza responsabila cu arhitectura acestui edificiu, cu siguranta va atrage atentia si altor constructori din Europa.

 

2010_07_29 Office Eco-Building in Paris_2

Comentariul tau

Email-ul tau nu va fi publicat. Numele si email-ul sunt obligatorii.

trimite