Iata secretele vacantelor perfecte in Alpi!

Autor: Hitechpedia   |   
Data: 18.02.2010   |   
0 comentarii

2010_02_18_HochgurglZile insorite pe partie, ore prelungite de ski, minute lungi de placere la Spa si clipe pretioase petrecute alaturi de cei mai dragi prieteni sunt ingredientele perfecte pentru o vacanta de iarna reusita, la munte.

 

Situat o altitudine de 2.150 de metri, hotelul Top Hotel Hochgurgl este cel mai inalt din lantul international Relais & Châteaux si totodata unul dintre cele mai cunoscute hoteluri de cinci stele din statiunea austriaca Hochgurgl. Situat in mijlocul statiunii de ski aflata la cea mai mare altitudine din Alpi, Top Hotel Hochgurgl este atat de apreciat de clienti, incat 80% dintre ei revin la acest hotel, an de an.

 

Care este secretul acestui succes turistic? Olivier Shwarz, director general la Ötztal Tourismus a declarat ca totul sta in infrastructura acestei regiuni, ceea ce justifica un volum de 2,6 milioane de rezervari overnight inregistrate iarna de iarna.

 

Un prim exemplu consta in linia de telescaun construita pe partia din Hochgurgl. Acest telescaun functioneaza cu motoare trifazate Siemens care contribuie la reducerea pierderilor de energie chiar si cu 40%. Motorul a fost asamblat special pentru aceasta destinatie si functioneaza impecabil chiar si in conditii de inghet si umiditate foarte ridicata.

 

O alta solutie implementata pe partiile din Hochgurgl a fost asigurarea de zapada artificiala pe toata durata sezonului. Din cauza fenomentului de incalzire globala, riscul aparitiei de portiuni fara zapada pe partie creste considerabil. Din acest motiv, autoritatile din statiunile Obergurgl si Hochgurgl au investit intr-un sistem de infrastructura cu pompe si tunuri de zapada pentru a acoperi partiile. Din ratiuni economice, aceste partii au fost configurate cu ajutorul unor dispozitive GPS, oferind schiorilor avansati sansa sa a-si practica sportul favorit in cele mai bune conditii.

Comentariul tau

Email-ul tau nu va fi publicat. Numele si email-ul sunt obligatorii.

trimite