IDEI PENTRU ACASA Cum sa produci energie regenerabila si lumina ambientala, din sticle reciclate

Autor: Hitechpedia   |   
Data: 23.01.2012   |   
0 comentarii

Veioza centrifugaDoua sticle de plastic goale, cateva LED-uri, o miniturbina, niste apa si un strop de imaginatie. Acestea sunt singurele ingrediente de care ai nevoie pentru a face veioza pe care o vezi in imagine. Ideea apartine unui designer pe nume Kerem Ali Asfuroglu, care a transformat cele doua recipiente de plastic intr-o minicentrala hidroelectrica de apartament, pe care a botezat-o Eight (Opt).

 

Modul de functionare este usor de inteles si la indemana oricui: umpli cele doua pet-uri cu apa si le pozitionezi unul la capul celuilalt, astfel incat sa arate precum o clepsidra. La mijloc, in zona unde-i gatul sticlei, montezi turbina despre care vorbeam mai devreme. Apa din recipientul de sus in celalalt, punand in miscare palele turbine. Prin dinamica generata, turbina genereaza curentul electric care ajunge in spoturile luminoase.

 

Potrivit lui Kerem, sticlele pot fi de orice marime, de la pet-uri de 0,5 litri, la cele de 2,5 sau chiar 5 litri. In functie de ceea ce gasesti prin casa. De fapt, cu cat recipientele sunt mai voluminoase si, implicit, cantitatea de apa este mai mare, cu atat veioza ecologica functioneaza mai mult.

 

Totodata, distributia luminii este imbunatatita forma recipientelor si de efectul de refractie a luminii, produs in apa. In plus, LED-urile montate in interior pot fi colorate, ceea ce creste exponential efectul final al veiozei hidroelectrice. Fara batai de cap si facturi inutile la lumina. Doar cu sticle reciclate si un pic de ingeniozitate.

Comentariul tau

Email-ul tau nu va fi publicat. Numele si email-ul sunt obligatorii.

trimite