baterii low-cost

In curand – Fabrici de baterii low-cost

Autor: Hitechpedia   |   
Data: 22.01.2013   |   
0 comentarii

Vorbim inca de la inceputurile blogului Hitechpedia.ro despre inovatie. Vorbim despre energie regenerabila, centrale eoliene si panouri fotovoltaice. Vorbim despre masini electrice. Despre autobuze si tramvaie dotate cu sisteme de transformare a energiei generate in timpul franarii, in electricitate. Insa toata aceasta energie regenerabila necesita trebuie pastrata in baterii pe masura. Baterii mai mari, cu o capacitate de stocare pe masura, dar si cu costuri de productie uriase.

 

Fiindca am vorbit si vom vorbi in primul rand despre inovatie, Siemens impreuna cu Institutul de Tehnologie din Karlsruhe (KIT – Karlsruhe Institute of Technology) pregatesc o solutie de automatizare si control care sa le permita fabricantilor de baterii o productie mai mare, la costuri mult mai mici decat in prezent.

 

Sa nu crezi ca e usor! De exemplu, invelisul de electrozi dintr-o baterie nu trebuie sa fie mai gros de un micrometru, pe toata suprafata. Aceasta specificatie trebuie mentinuta intocmai, chiar daca in procesul de fabricare bateria, care poate fi mare cat un container maritim, e transportanta pe banda rulanta, la o viteza de cateva zeci de metri pe minut.

 

Prin colaborarea dintre Siemens si KIT, noua solutie de automatizare pentru productia, controlul si monitorizarea pe tot procesul fabricarii de baterii le va permite specialistilor din aceste fabrici sa gestioneze intregul proces, de la designul produsului pana la faza de testare inclusiv, cu ajutorul unui singur computer central si la costuri foarte mici.

 

Comentariul tau

Email-ul tau nu va fi publicat. Numele si email-ul sunt obligatorii.

trimite