In garajul lui iOn, toate pasarile dorm!

Autor: Hitechpedia   |   
Data: 07.09.2010   |   
0 comentarii

2010_09_07_Peugeot iOnSa nu te mire ca zumzetul enervant al masinilor din traficul urban va fi redus la tacere, in curand! Nu ne referim la soferi deveniti pietoni peste noapte si nici la curieri care au dat bucurosi volanul pe un ghidon si o pereche de pedale, de dragul ocrotirii mediului inconjurator. In timp ce pretul benzinei urmeaza acelasi traseu ascendent de la an la an, producatorii auto se gandesc tot mai serios cum pot face pasul de la pompa de benzina, la priza.

 

 

Pana in prezent, hibridul s-a dovedit a fi un mix bun pentru brandurile premium si targetul comercial implicit. Vorbim despre branduri precum Toyota, Honda, Volkswagen, Porsche, Mercedes-Benz, ale caror manageri au inteles ca intre fiabilitate, lux, tehnologie si mediul inconjurator e necesara o punte de legatura la blocul motor. Francezii de la Peugeot fac si ei un pas in fata si, in intervalul 2-17 octombrie 2010, la Salonol Auto de la Paris, vor prezenta cel mai nou model electric din portofoliu: iOn.

 

Pentru impatimitii industriei auto, iOn nu reprezinta un element de noutate, din moment ce prototipul a fost prezentat anul trecut la Frankfurt. In schimb, noi sunt datele tehnice care insotesc debutul masinii electrice pe cel mai popular podium auto din Franta. Cu un ampatament mai lung decat i-Miev, produsul rezultat din parteneriatul dintre Peugeot si Mitsubishi, iOn beneficiaza de un motor electric de 47kW/63 CP, alimentat de baterii cu 88 de celule Li-Ion. Gratie acestei motorizari, masina va putea atinge o viteza maxima de 130 km/h si suta la ora in vreo 15,9 secunde.

 

Nu dispera! Conform declaratiilor oficiale ale reprezentantilor Peugeot, micul iOn va avea o autonomie de 150 de kilometri. Adica suficient pentru o calatorie dus-intors de la Bucuresti la Ploiesti, cu tot cu sprinturi lenese, opriri in intersectii, cumparaturi la Carrefour si cat te mai invarti inainte de a pleca din oras. Drept vorbind, constructorii lui Peugeot iOn au gandit durata unui full de baterie doar pentru drumurile de zi cu zi prin oras. Adica undeva pe la vreo 60 de kilometri pe zi. Si asta doar in zilele aglomerate, cand nu te ninge, nu te ploua si nici nu astepti cu orele sa treci de intersectia de la Razoare!

Comentariul tau

Email-ul tau nu va fi publicat. Numele si email-ul sunt obligatorii.

trimite