Interactiunile umane, testate prin rezonanta magnetica la universitatea Princeton

Autor: Hitechpedia   |   
Data: 02.03.2012   |   
0 comentarii

magnetom skyra 3tNe intelegem din priviri. Ne uitam unul in ochii celuilalt si invatam lucruri noi. Ni le asumam. Ne gandim si actionam la fel, fara sa ne spunem un singur cuvant. Unii o numesc simpatie. Sau magnetism. Altii chiar se indragostesc din asta.

 

Pentru specialistii in imagistica neurologica de la Princeton University din New Jersey, SUA, interactiunile umane si comunicarea interpersonala reprezinta un domeniu care merita cercetat cu cele mai avansate tehnologii de captare a functiilor neuronale cu ajutorul rezonantei magnetice.

 

Expertii au folosit pentru acest test un dispozitiv Magnetom Skyra cu capacitate de 3 Tesla, in care au fost introdusi doi oameni simultan. Cuplul a fost rugat ca, intr-o prima faza, sa se priveasca ochi in ochi si sa clipeasca in acelasi timp, iar apoi sa clipeasca rand pe rand, astfel incat stand fata in fata sa nu mai aiba contact vizual direct unul cu celalalt.

 

Daca in primul caz rezultatele imagistice au aratat o activitate neuronala neobisnuit de intensa, in cea de-a doua sesiune de teste radiografiile obtinute au aratat o scadere a acestor procese.

 

Datele obtinute fac parte dintr-un proiect mai amplu, care cauta sa explice activitatea la nivel cerebral a interactiunilor sociale interumane declansate de stimuli mai profunzi decat expresiile faciale si comunicarea verbala. Rezultatele obtinute din acest studiu inedit urmeaza sa fie facute publice pana la sfarsitul anului in curs.

Comentariul tau

Email-ul tau nu va fi publicat. Numele si email-ul sunt obligatorii.

trimite