poza1

Internet Wi-Fi, mini-biblioteca urbana si punct de inchiriat biciclete in „Statia viitorului“ din Paris

Autor: Hitechpedia   |   
Data: 02.07.2012   |   
0 comentarii

Sa te deplasezi prin oras cu mijloacele de transport in comun e un act de respect fata de semenii tai si fata de mediul inconjurator. Dar sa astepti in statii minute-n sir pana iti vine troleibuzul, e infiorator. Iata principalul motiv pentru care parizienii testeaza acum „Statia viitorului“.

Ideea apartine designerului francez Marc Aurel care vrea sa transforme banalele statii de autobuz si troleibuz in adevarate hub-uri multiculturale. Concret, timp de cinci luni, in vecinatatea celebrei Gare de Lyon pasagerii se pot opri in statia de autobuz, isi pot incarca telefoanele prin porturile special amenajate si pot inchiria biciclete electrice.

Statia mai este echipata si cu Internet Wi-Fi pentru internautii dornici de o navigare mica intre doua autobuze. Pasionatii de lectura pot inchiria carti dintr-un stand dedicat sau pot servi o gustare, de la chioscul alaturat.

Un avantaj major al acestui concept de statie este ca de jur-imprejurul ei pot fi amplasate mese la care calatorii pot sta in picioare. Totodata, facilitatile din „Statia viitorului“ sunt modulare si pot fi adaptate oricarui tip de spatiu urban.

Comentariul tau

Email-ul tau nu va fi publicat. Numele si email-ul sunt obligatorii.

trimite