e-snowmobile

Inventie eco pentru zilele cu zapada: snowmobilul electric

Autor: Hitechpedia   |   
Data: 21.12.2009   |   
1 comentarii

Iata doua dintre particularitatile fericite ale zilelor inzapezite din Bucuresti: taficul este mai putin aglomerat, iar emisiile de dioxid de carbon sunt, implicit, mai mici. Unii soferi s-au trezit abia acum ca au uitat cu desavarsire sa-si schimbe anvelopele de la masini cu unele noi, de iarna. Alti soferi aleg deja mijloacele de transport in comun, decat sa-si scoata automobilele din zapada. Iar o a treia categorie de soferi deja refuza sa sincronizeze termenii  de ‘ghetus’, ‘frig’ si ‘masina personala’ intr-un singur enunt, de teama vreunui accident.

 

Intr-un asemenea context inzapezit, sa stai in casa pe asa vreme iese din discutie. Sa iesi la plimbare – ar fi o optiune, dar mai bine era cu masina! Studentii de la Universitatea McGill din Montreal (Canada) au gasit solutia perfecta pentru strazile inzapezite: snowmobilul electric!

 

Vehiculul a fost construit de o echipa de studenti ai acestei universitati in aproximativ doi ani, folosind sasiul unui snowmobil din 2001. Functioneaza cu baterii Li-Ion a caror incarcare completa dureaza fix sase ore. Ca si performante, snowmobilul electric – primul de acest gen, din lume- poate rula cu o viteza maxima de 72km/h si are o autonomie de 15-30 de kilometri, in functie de viteza si tipul de teren unde este folosit.

 

In acest caz, protectia mediului inconjurator si micile bucurii pe zapada au pretul lor! Convertirea pe propulsie electrica este disponibila doar la comanda si echivaleaza cu pretul unui snowmobil nou. Insa ceea ce pare drept o fita de iarna, de fapt este o foarte buna investitie intr-un vehicul nepoluant pentru care nu ai nevoie de benzina si care, daca ai unde sa-l tii, iti elimina aproape orice probleme in legatura cu transportul tau prin oras sau la resedinta ta de vacanta, pe timp de iarna.

 

Comentarii

Tatiana Iurco

Mdaa..”i think i need one right now”..!!!

24.12.2009

Comentariul tau

Email-ul tau nu va fi publicat. Numele si email-ul sunt obligatorii.

trimite