Paper Bricks

Inventie spaniola: Caramizile din hartie reciclata

Autor: Hitechpedia   |   
Data: 21.12.2012   |   
0 comentarii

Daca te gandesti numai la cata hartie este folosita pentru printare si apoi aruncata in fiecare mare cladire de birouri din Bucuresti, iar apoi la ambalajele pe care le aruncam zi de zi, vei avea o imagine clara asupra a ceea ce inseamna deseuri de hartie.

 

Cercetatorii de la Universitatea din Jaen, Spania, au reusit sa transforme deseurile din hartie in materie prima pentru caramizile folosite in constructii. De fapt acesti oameni de stiinta colecteaza deseurile si chiar namolul din apele menajere de la o fabrica de hartie din zona. Le amesteca cu argila, iar la final obtin o substanta solida pe care o taie exact in dimensiunile unor caramizi obisnuite.

 

Mai departe, avantajele se tin lant. In primul rand, noile caramizi din hartie reciclata sunt puse pentru mai putin timp in cuptor, ceea ce duce la economii substantiale de energie si bani. Apoi, datorita conductivitatii termice scazute, acestea au o capacitate de izolare foarte buna, ceea ce duce la economii suplimentare de caldura.

 

Singurul neajuns consta in rezistenta mecanica, putin mai mare decat limita admisa in constructii. Dar, in combinatie cu caramizile obisnuite, acestea pot fi folosite cu succes in aproape orice conditii.

 

Comentariul tau

Email-ul tau nu va fi publicat. Numele si email-ul sunt obligatorii.

trimite