Iskandar

Iskandar – viitoarea oaza urbana din sudul Malaeziei

Autor: Hitechpedia   |   
Data: 05.11.2012   |   
0 comentarii

Orasul inteligent este un oras modern, cu locuitori responsabili fata de consumul propriu si fata de mediul inconjurator. Acum ceva vreme va prezentam Masdar City, orasul viitorului construit in Abu Dhabi, unde toti cei 50.000 de rezidenti vor beneficia, din 2016, de cea mai curate urbe. Si asta fiindca, de la bun inceput, inginerii si arhitectii orasului si-au propus ca utilizarea de combusitibili fosili, nivelul emisiilor de dioxid de carbon si cel al deseurilor sa fie zero.

Cu toate ca nu se ridica la pretentiile din Masdar City, un alt proiect urban este pe cale sa fie implementat in partea de sud a Malaeziei. Este vorba despre Iskandar, un oras cu o suprafata de 2.217 kilometri patrati, care, potrivit Guvernului din Kuala Lumpur, va ajunge unul dintre cele mai verzi orase din lume.

Investitia de 30 de miliarde de dolari este directionata integral catre implementarea de inovatii tehnologice, spatii verzi foarte intinse, un nou sistem de transport public ecologic, precum si un sistem de incalzire complet nou, bazat exclusiv pe reciclarea deseurilor.

Proiectul este atat de ambitios incat mai multe universitati de renume din Marea Britanie deja s-au aratat interesate sa-si deschida sucursale in Iskandar, urmand sa dezvolte la randul lor alte proiecte ecologice adaptate pentru Iskandar.

Comentariul tau

Email-ul tau nu va fi publicat. Numele si email-ul sunt obligatorii.

trimite