JURNAL DIN VIITOR: 14.01.2025 – Gata de concediu

Autor: Hitechpedia Guru   |   
Data: 14.01.2010   |   
1 comentarii

sageata-albastraIata ca a sosit si prima zi de concediu! In urma cu vreo 10-15 ani n-as fi dat prea mare importanta unei date anume. Decat poate in ziua de salariu. Dar de cand T., sotia mea, mi-a facut cadou de Craciun cel mai nou IntelliDate 3D de perete, abia astept o noua zi pentru a-mi programa cat mai multe lucruri de vazut si, bineinteles, de facut.

 

IntelliDate 3D e ultimul model de calendar inteligent cu afisaj color, sub forma de holograma. Afiseaza data, iar cand apesi pe ea iti apar automat informatii despre vreme, cele mai proaspete stiri ale zilei si cateva recomandari de recreere. Tii minte calendarele alea vechi din carton? Aveau cate o imagine si zilele lunii grupate dedesubt. Acum in locul imaginii, holograma iti permite sa-ti alegi o destinatie de vacanta si chiar sa-ti faci rezervari. Cam ca in stilul iPhone-urilor de pe vremuri, dar cu si mai multe functii.

 

Azi IntelliDate 3D imi arata ca suntem in 14 ianuarie 2025 si 17 de grade Celsius in aer. Deh, incalzirea globala! Vestea buna e ca ne-am rezervat deja bilete de tren pentru Praga, prin IntelliDate. Vestea proasta e ca in vreo 30 de minute pleaca trenul si trebuie sa ajungem cat mai repede in Gara de Nord.

 

Stii, daca-mi aduc bine aminte, acum ar fi trebuit sa fiu tare stresat. Din Drumul Taberei pana la Gara de Nord e o distanta cam mare. Adauga trafic, taxi-uri care vin greu, cozi in gara, la ghiseul de bilete – tren pierdut. Acum e mai simplu! De cand nu mai exista taximetristi, companiile de taximetrie au doar masini electrice, cu pilot automat. Comanzi, taxiul iti vine in maxim 5 minute, urci, selectezi destinatia, platesti cu cardul si gata! Am ajuns la gara in zece minute, pe ceas!  

2010_01_14_JURNAL DIN VIITOR_Gata de concediu 

Daca ai fi intrebat-o pe nevasta-mea prin 2009-2010 cu ce ar fi vrut sa plece la Praga, ti-ar fi raspuns imediat: cu avionul! Acum nu concepe alt mijloc de transport decat trenul. Si are dreptate! Toate trenurile CFR sunt acum electrice, foarte usoare si extrem de confortabile. De cand a fost automatizata toata infrastructura CFR, iar mecanicii de tren au fost inlocuiti cu sisteme de pilotaj asistate de computer, s-a intamplat o minune visata vreme de cateva decenii: toate trenurile pleaca si ajung la timp!!!

 

Pe rutele nationale, viteza maxima admisa pe caile ferate este de 300 km/h, iar pe cele internationale e de 450 km/h. Altfel spus, in cel mult trei ore ar trebui sa fim la Praga. Deocamdata voi lasa laptopul la incarcat, in compartiment si ne vom bucura de serviciile de pe tren. La Clasa I, CFR iti pune la dispozitie stewardese mai amabile chiar si decat cele de la Air France. Plus o multime de beneficii pe care le primesti pentru simplul fapt ca alegi sa calatoresti rapid si ecologic. Dar despre ele, mai tarziu. Pe curand!

 

PS: am gasit o fotografie cu doua locomotive. Schimbarea de stafeta, gap between generations…. Ati inteles voi :-)

Comentarii

Grig

…viitorul suna bine!

14.01.2010

Comentariul tau

Email-ul tau nu va fi publicat. Numele si email-ul sunt obligatorii.

trimite