JURNAL DIN VIITOR: 19.02.2025 – Bucurestiul verde a redevenit realitate!

Autor: Hitechpedia Guru   |   
Data: 19.02.2010   |   
0 comentarii

VerdeSoare, 14 grade Celsius in aer, trafic mut in oras. Ieri am ajuns inapoi in Bucuresti, dupa mai bine de o luna de vacanta in Praga. Am ajuns in Gara de Nord pe la vreo 10:30, dupa o calatorie de aproximativ trei ore cu un tren Intercity. Interesant este ca de fiecare data cand eu si iubita mea venim din vacanta, gasim acest oras intr-o noua lumina.

 

Cum vremea calda a venit mai repede decat primavara si ghioceii au aparut in piete inca de dinainte de Valentine’s Day, in Bucuresti e la putere o noua moda: flori in loc de aparate de aer conditionat. Pentru ca unde este cerere, exista si oferte pe masura. Prin urmare, magazinele de flori au devenit atat de profitabile, incat au intrecut deja numarul bijuteriilor din centru.

 

A fost nevoie de multe zeci de ani de poluare pentru ca bucurestenii sa inteleaga un lucru: de ce sa se alarmeze ca emit dioxid de carbon in aer, cand ar putea respira un aer mai curat produs pe cale naturala? Orice planta asimileaza dioxid de carbon si elimina oxigen. Plante mai multe in casa, un aer mai curat!

 

Toata aceasta desfasurare de forte comerciale se desfasoara pe doua fronturi. Pe de-o parte sunt comerciantii de plante care iti vand orice e verde, viu, deci pe trend! Pe de cealalta parte sunt firmele de reciclare care iti cumpara instalatia de aer conditionat din apartament si apoi o caseaza. Cam cum era programul ala cu ‘Rabla’ din 2009. Atunci dadeai masina veche, primeai bani si plateai cu ei avansul pe una noua. Acum programul a fost extins la aparate electrocasnice si mie imi convine de minune!

 

Daca te tine punga sa te duci in Dorobanti si sa-ti iei niste plante exotice de la BioDecor, pe langa livrare ai in pret si serviciile unor specialisti in decoratiuni interioare care ti le pozitioneaza in casa astfel incat sa arate senzational, sa imbogateasca aerul din camera cu oxigen si sa mentina temperatura din interior la un nivel dorit de tine.

 

Chiar ieri, in tren, am citit intr-un ziar ca pana in aprilie primaria va da un decret conform caruia toate companiile multinationale care isi desfasoara activitatea in Bucuresti sa renunte la instalatiile de aer conditionat si sa asigure climatizarea cu ajutorul plantelor. Deja presimt: multi directori grei vor critica aceasta masura. Dar pana la urma o vor pune in aplicare. N-au incotro!

Comentariul tau

Email-ul tau nu va fi publicat. Numele si email-ul sunt obligatorii.

trimite