JURNAL DIN VIITOR: 20.01.2025 – Ecologia luxului, la cehi

Autor: Hitechpedia Guru   |   
Data: 20.01.2010   |   
0 comentarii

2010_01_20_JURNAL DIN VIITOR_Ecologia luxului la cehiIata-ne ajunsi in statia Wilsonovo Nadrazi din Praga. Lume multa, trafic infernal. Dar nimeni nu sta pe loc! Inca de la coborarea din tren, un angajat al garii ne-a luat bagajele si ni le-a dus catre masina trimisa de la Hilton. La fel ca in Bucuresti, taxiurile si shuttles trimise de la hoteluri nu au sofer. Totul este automatizat, iar masina in care ne-am urcat a fost programata inca de la plecare sa ne lase direct in fata hotelului.

 

In mod normal, o calatorie de 3 ore cu trenul e cam obositoare. Nu si in trenul cu care am venit. Daca alegi sa-ti cumperi bilet de tren pentru calatoriile in strainatate, in locul unuia de avion, ai automat 50% reducere la toate bauturile si preparatele culinare pe care le comanzi in timpul calatoriei, asistenta in transportarea bagajelor, acces la ecranele LCD montate pe tetiera fiecarei banchete si o lista de vreo 200 de filme de toate genurile. Prin 2010 inca mai erau controlori pe tren. Acum nu gasesti decat stewardese gata sa te serveasca cu promptitudine.

 

In urma cu doi ani, cand CFR a introdus acest sistem, nimeni n-a stiut ca biletele nu-ti mai sunt verificate si multi au incercat sa mearga ‘cu nasul’. Insa ce n-au stiut e ca lipsa ‘nasului’ a fost compensata cu dispozitive care recunosc automat codul de bare al biletului tau, dupa validare ti se deschid usile vagonului, iar pe durata calatoriei beneficiezi de facilitatile pentru care ai platit. 

 

La Hilton am fost primiti regeste. Rezervarea facuta din Bucuresti a fost instantaneu recunoscuta la receptia hotelului si plata am facut-o cu telefonul mobil. Primul lucru pe care l-am remarcat la receptie e faptul ca nu exista instalatii de aer conditionat. In schimb, din loc in loc vezi plante special aduse pentru a asigura nivelul de umiditate si temperatura dorita.

 

Tot la receptie am primit un pliant in care ti se recomanda sa nu lasi lumina aprinsa decat atat cat ai nevoie, precum si o instiintare potrivit careia energia electrica provine 100% de la centrale eoliene. Impreuna cu acestea, mie si T. ni s-a inmanat cate un card cu care ai acces la toate facilitatile Beauty&Fitness din hotel.  

 

Nevasta-mea a fost foarte impresionata de lifturile din hotel. Sunt in numar de 4 si functioneaza cu baterii care se incarca singure, transformand energia cinetica a unui lift aflat in miscare, in energie electrica pentru lifturile stationate la vreun etaj. Trebuie sa astepti putin pana iti pleaca liftul, dar macar stii ca te duce rapid si silentios la etajul dorit.

Comentariul tau

Email-ul tau nu va fi publicat. Numele si email-ul sunt obligatorii.

trimite