JURNAL DIN VIITOR: 28.01.2025 – Cu tramvaiul prin Praga

Autor: Hitechpedia Guru   |   
Data: 28.01.2010   |   
0 comentarii

Prague TramNevasta-mea a ramas foarte placut surprinsa de sala de fitness. Mi-a povestit ca la intrare se afla un panou care prin recunoasterea amprentei iti seteaza automat toate aparatele din sala, in functie de metabolism si conditia ta fizica. Ulterior, daca vrei sa servesti masa, parametrii rezultati de pe urma efortului fizic depus sunt trimisi catre seful de sala din restaurant, care iti recomanda un meniu cu nivel caloric minim.

 

Am pornit totusi agale de-a lungul raului Viltava. E placut sa stii ca poti sa te bucuri de frumusetile acestui oras, fara sa te poti plange de zgomote care nu-si au locul printre semnaturile arhitecturale ale unei astfel de capitale.

 

Am fost foarte entuziasmati sa observam in Praga tramvaie joase, la fel ca in Bucuresti. Chiar ne-am urcat intr-unul, sa vedem unde si mai ales cum ne duce. Toate garniturile pe care le-am vazut sunt cu podea atat de joasa, incat ideea de ‘a urca in tramvai’ a devenit ceva de domeniul trecutului. Pur si simplu pasesti in el si se deplaseaza suficient de silentios astfel incat geamurile cladirilor vechi de pe trotuare sa nu vibreze din cauza zgomotului.

 

Cele mai stresante zgomote pe care le-am auzit in aceasta zi sunt cele de la claxoanele bicicletelor. In 2020, Primaria din Praga a redus drastic numarul arterelor rutiere, lasand strazi pentru vehiculele de marfa, dar si mai multe spatii de acces pentru pietoni si biciclisti.

 

Daca vrei sa te plimbi prin centrul Pragai fara sa astepti, cel mai bine inchiriezi o bicicleta sau un scuter electric. Dezavantajul scuterului este ca, desi te ajuta sa te deplasezi mai repede decat cu bicicleta, greutatea bateriilor il face mai dificil de manevrat. Prin urmare, tot bicicleta ramane cel mai eficient mijloc de transport!

 

Azi am oprit la Globe – una dintre cele mai vechi librarii din Praga. Este localizata in acelasi loc, la doi pasi de teatrul Narodni Divadlo. Ne-am bucurat sa gasim acolo bauturi si preparate facute dupa retete vechi inca din vremea copilariei noastre, dar si colectii impresionante de carti si chiar reviste din 1990 incoace.

Comentariul tau

Email-ul tau nu va fi publicat. Numele si email-ul sunt obligatorii.

trimite